Tabahlah... Buat Saudara Ku...

Bila bertuhan kan IBLIS...
Hati menjadi HITAM....
Tak takut DOSA...
Tak takut MATI...
Tak takut PEMBALASAN...
Apa yang dibuat semuanya untuk KEPUASAN HATI...
Ingat diri HIDUP SELAMA nya...
Macam AJAL tak kan menjemput...

Iblis bertopeng manusia ni....
Tersenyum gembira...
Bila matlamat jahat tercapai....
Tersenyum gembira...
Bila melihat kedukaan yang di cipta...
Duka untuk insan yg tak bersalah...
Duka yg meruntuh jiwa...

Sampai nya hati mereka....
Menitis air mata ini...
Runtuh rasa hati ini...
Aku cuma mampu memberi dorongan...
Memberi kata semangat...
Kuatkan hati...
Kuatkan iman..
Kuatkan semangat...
Tabahlah....
Bersabarlah...

Semoga Allah memberi pembalasan yg setimpal dgn perbuatan mereka...
Berdoalah... doa insan teraniaya pasti ALLAH makbulkan..

Previous
Next Post »

68 Komen

Write Komen
Bui Junaidi
AUTHOR
Selasa, November 06, 2012 3:51:00 PTG delete

APA HAL MASZ..TOK MESTI ADA KES KENAK POLAH ORG KAH..?

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Selasa, November 06, 2012 4:09:00 PTG delete

teruskan berdoa..kita ada ALLAH..
tak siapa mampu lawan ALLAH..

mohon petunjuk, moga semuanya cepat berakhir..

Reply
avatar
are_lin@yu
AUTHOR
Selasa, November 06, 2012 4:16:00 PTG delete

doa org yg teraniaya insyaallah diperkenankan..moga ada yg terbaik ;-)

Reply
avatar
Misz Mieza
AUTHOR
Selasa, November 06, 2012 5:07:00 PTG delete

Doa orang2 yang teraniaya itu sangat makbul.. Sabarlah pada yang berkenaan..

Reply
avatar
Selasa, November 06, 2012 5:08:00 PTG delete

betul Allah bg dugaan sbb Allah nak bagi 1000kebaikan esok hari..

Reply
avatar
Nazayiena
AUTHOR
Selasa, November 06, 2012 5:15:00 PTG delete

Betul ya doa org yg teraniaya memang termakbul.

Reply
avatar
Khalilah MNor
AUTHOR
Selasa, November 06, 2012 7:20:00 PTG delete

Mmg sgt beruntung org yg dapat sabar dan tabah dgn apa yg diuji oleh Allah... Semoga kita sama2 menjadi di kalangan orang2 tersebut...

Reply
avatar
nik ros
AUTHOR
Selasa, November 06, 2012 7:27:00 PTG delete

biar allah jea balas kan. kalau kita yg balas.maksunya kita sma jea mcm dia. so sabar.serah semua pada Allah.Allah kan adil :)

Reply
avatar
BERT
AUTHOR
Selasa, November 06, 2012 8:21:00 PTG delete

moga saudara masz tu kuat menghadapi dugaan dunia dengan segala macam perangai manusia..

Reply
avatar
boni kacak
AUTHOR
Selasa, November 06, 2012 8:37:00 PTG delete

mohon syiela bersabar ye... ini adalah salah satu ujian dariNya untuk menguji sejauh mana ketabahan dan kesabaran hambaNya..saya doakan agar awak akan kuat utk melawan semua tu..amin

Reply
avatar
dya bunga
AUTHOR
Selasa, November 06, 2012 9:54:00 PTG delete

jgnlah bersedih kerana allah sentiasa dekat ngn kita

Reply
avatar
Selasa, November 06, 2012 10:13:00 PTG delete

InsyaAllah...amin...

napa lama tak update citer....? bz ke?

Reply
avatar
Selasa, November 06, 2012 11:28:00 PTG delete

la tahzan..jangan bersedih..huhu:)

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
Rabu, November 07, 2012 7:49:00 PG delete

Dia menguji sebab sayangkan hamba2 Nya. sabar. :)

Reply
avatar
Rabu, November 07, 2012 8:43:00 PG delete

moga saudara itu kuat dan tbh hadapi..

Reply
avatar
Deqla manjew
AUTHOR
Rabu, November 07, 2012 10:11:00 PG delete

nice...masz create sendri ke ni??

Reply
avatar
Rabu, November 07, 2012 2:26:00 PTG delete

betul tu mas doa2 org teraniaya ni cepat makbul

Reply
avatar
lelamaisara
AUTHOR
Rabu, November 07, 2012 3:04:00 PTG delete

ye doa orang terinaya akan dimakbolkan Allah...Insyaallah...:)

Reply
avatar
Noraziha
AUTHOR
Khamis, November 08, 2012 12:52:00 PG delete

Sesungguhnya dengan mengingati Allah, hati akan menjadi tenang.

Reply
avatar
Si Matatajam
AUTHOR
Khamis, November 08, 2012 5:06:00 PG delete

Semoga tabah dan dilindungi Allah swt..

Reply
avatar
Cik Aini
AUTHOR
Khamis, November 08, 2012 5:29:00 PG delete

betul Masz..
sabar byk2,doa dan tawakal..Tuhan pasti bersama2 kita..

apayg dah terjadi Masz..mcm besar je masalah.huhu

Reply
avatar
eVa
AUTHOR
Khamis, November 08, 2012 6:16:00 PG delete

hmmmm.. manusia xkan pernah puas apa dh dpt.. hmmm.. biarlah.. kuatkan hati byk berserah dgn Allah..

Reply
avatar
Hanif Idrus
AUTHOR
Khamis, November 08, 2012 11:55:00 PTG delete

Betul...perkongsian yang baik!!

Reply
avatar
Hanif Idrus
AUTHOR
Khamis, November 08, 2012 11:55:00 PTG delete

Betul...perkongsian yang baik!!

Reply
avatar
Jumaat, November 09, 2012 6:35:00 PTG delete

amin,,doa org teraniaya akn kabul, biarlah mereka yg menganiaya tu tbuka hatinya utk kmbali ke jln Allah, amin

Reply
avatar
LYAfrina
AUTHOR
Ahad, November 11, 2012 7:28:00 PTG delete

begitulah hidup d bumi allah...
smoga kt dilindungi drp semua tipu daya dunia..

Reply
avatar
Arina Shamsul
AUTHOR
Selasa, November 13, 2012 12:43:00 PTG delete

nice entry dear :) buat sy bersemangat lepas membacanya :)

Reply
avatar
Razif Mokji
AUTHOR
Selasa, November 13, 2012 11:42:00 PTG delete

Jaga diri dng iman adalah sangat penting

Reply
avatar
Mak Wardah
AUTHOR
Rabu, November 14, 2012 11:59:00 PG delete

Masz, benar n satu coretan yg sgt bermakna...thanks

Reply
avatar
Rabu, November 14, 2012 12:40:00 PTG delete



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Reply
avatar
auni shahira
AUTHOR
Jumaat, November 16, 2012 11:42:00 PG delete

ermmm...awat yg sedih sangat nie...pepepun kuat kan semangat k...

Reply
avatar
Edy Fee
AUTHOR
Jumaat, November 16, 2012 11:57:00 PG delete

terimas kasih.....ehhe untukl edy gak la kiranya kan

Reply
avatar
Jumaat, November 16, 2012 1:43:00 PTG delete

ya! semua dah ditentukan kan..
ALlah duga sebab sayang kita.. suh kit aingat padanya kan?

Reply
avatar
Momo
AUTHOR
Ahad, November 18, 2012 6:35:00 PG delete

semoga hati seseorang itu...tabah... allah sygkan hambanya..sebab ya allah salu berik ujian yg hebat2:)

Reply
avatar
Rabu, November 21, 2012 12:09:00 PTG delete

bersama2lah kita sentiasa mendoakan mereka

Reply
avatar
prog muten
AUTHOR
Khamis, November 22, 2012 1:16:00 PTG delete

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.00/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

Reply
avatar
Cendol
AUTHOR
Khamis, November 22, 2012 3:22:00 PTG delete

semoga kita terhindar dari mnjadi manusia yg bertuhankan Iblis!
hidup kita ni pengakhirannya kembali pd Allah juga.semoga kita buat yg terbaik utk bertemu Nya.
masz ape kabar?moga sehat n ceria selalu :)

Reply
avatar
Jumaat, November 23, 2012 1:39:00 PTG delete

betul tue masz...akak suka entry nie..

Reply
avatar
Dayana Bahar
AUTHOR
Jumaat, November 23, 2012 11:32:00 PTG delete

Indah kata- kata.. lama tak berkunjung ke sini.. Masz apa khabar??

Reply
avatar
Arina Shamsul
AUTHOR
Ahad, November 25, 2012 8:03:00 PG delete

luahkan segala kesedihan itu kepada Allah dear,

Allah senentiasa mendengar luahan hamba2nya yang bertakwa :)

Reply
avatar
Isnin, November 26, 2012 10:03:00 PTG delete

ka tahzan ka..jangan bersedih..huhu:)

Reply
avatar
Selasa, November 27, 2012 11:18:00 PG delete

singgah sini nak jemput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html

Reply
avatar
prog muten
AUTHOR
Selasa, November 27, 2012 4:12:00 PTG delete

rm1/pc upt pregnancy dan opk kesuburan
email; lovidoobidoo@gmail.com
blogshop; http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

Reply
avatar
Khamis, November 29, 2012 9:22:00 PG delete

AMINNN... InshAllah.. sama kita berdoa ya...

Reply
avatar
boni kacak
AUTHOR
Khamis, November 29, 2012 9:40:00 PTG delete

sabar.. itu semua dugaan Allah.. banyakkan berdoa kepadaNya memohon pertolongan..hanya dia yang berkuasa dan mampu membantu kita di kala kita kesusahan..

Reply
avatar
Isnin, Disember 03, 2012 10:59:00 PG delete

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Ingatlah selalu bahwa tekad Anda untuk sukses lebih penting daripada yang lainnya.

Reply
avatar
Selasa, Disember 04, 2012 10:13:00 PG delete

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Reply
avatar
prog muten
AUTHOR
Rabu, Disember 05, 2012 9:18:00 PG delete

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.00/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

Reply
avatar
Rabu, Disember 05, 2012 1:04:00 PTG delete



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Reply
avatar
Suspek Utama
AUTHOR
Khamis, Disember 06, 2012 9:16:00 PG delete

Amin..semoga sentiasa diberikan perlindungan oleh-NYA.

Reply
avatar
etuza
AUTHOR
Khamis, Disember 06, 2012 4:59:00 PTG delete

Sajak yang berhikmah, ajakan agar tabah dalam hadapi apa jua ujian. Semoga tabah

Reply
avatar
Jumaat, Disember 07, 2012 10:27:00 PG delete


kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Reply
avatar
fizafantagirO
AUTHOR
Jumaat, Disember 07, 2012 11:05:00 PG delete

lama tak nampak masz :) kuatkan hati dan banyakkan doa padaNya ..

Reply
avatar
Cinta Misteri
AUTHOR
Isnin, Disember 10, 2012 9:57:00 PTG delete

sama-sama kita doakan agar hati2 yg dengki khianat itu kembali ke jalan yg lurus, agar ada sinar utk mereka.

Dlm pada itu, sama2 kita doakan rakan seagama kita di Gaza :)

Reply
avatar
LYAfrina
AUTHOR
Isnin, Disember 10, 2012 10:28:00 PTG delete

patutloa..lame x nmpk kelibat..pasti ade sesuatu y lbh penting sebabkn masz x update blog..xpela..apa y pting masz sihat & baik2 saje ye

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon