Earth Hour 2012 # Jom Bergelap

9 comments

Jom sama2 kita semua menyokong earth hour ni...
Tiap2 tahun memang family aku akan sokong earth hour ni...
Lagipun kita cuma perlu bergelap selama SATU JAM...

Dan ELAKKAN diri berada di tempat ini ketika Eart Hour...
Hehehehe...


p/s : lepas tutup lampu mesti skodeng rumah lain... diorang tutup lampu tak???
Read More

Banner Baru!!!

6 comments
Kalau korang perasan banner blog ni dah bertukar...
Banner baru ni aku buat minggu lepas...
Ok tak???


Sebelum ni banner blog ni warna merah...
Pada mulanya aku nak kekal jer banner lama tu...
Bila tengok balik macam tak sesuai lagi dengan blog...
So aku buat keputusan tukar...


Aku buat banner ni guna potoscape supaya imej tu bergerak...
Cara nak buat gambar2 tu bergerak korang 

***Untuk membuat banner ni saiz yang paling sesuai ialah 125 X 125***
Read More

Salam Jumaat # Mata

5 comments

Setiap mata yang TERTUTUP belum bererti ia TIDUR

Dan setiap mata yang TERBUKA tidak bererti ia MELIHAT

***Renungan Bersama***
Read More

Farah Alias Nak Review Belog Saya

1 comment

Nak Join : KLIK BANNER
Read More

Salam Jumaat # Andai Itu Jodohku

8 comments

Ya... ALLAH

Seandainya telah ENGKAU tuliskan...

Dia milikku dan terlahir untukku...

Dekatkanlah dan satukanlah hatinya dan hatiku...

Berikanlah petunjuk kepada kami...

AMIN...
Read More

Tak Suka Pedas!!!

18 comments

Itulah aku...
TAK SUKA PEDAS...
Aku memang tak suka makan makanan yang pedas...
Selalunya bila aku masak... 
Makanan yg aku buat memang tak pedas...
Kadang2 tu bila aku kata ada rasa pedas...
Mesti org yg makan makanan yg sama akan kata "TAK PEDAS"
Soalan yg lazim aku soal bila nak makan sesuatu makanan tu mesti...
"PEDAS TAK???
Hehehehe... 

Bila makan kat gerai... kalau aku 'ter'order makanan pedas...
Aku takkan makan... 
Membazir jerkan... huhuhu...
Taklah... bila dah tak makan aku suruh bungkus jer...
Balik rumah adik-beradik aku yg makan...

Oleh kerana tak biasa makan pedas...
Bila makan walaupun dalam kuantiti yg sikit aku mesti selsema...
Rasa meleleh jer hingus kat idong ni...
Lepas tu muka aku merah... sbb tak tahan pedas...
Paling aku tak suka... aku rasa saiz bibir aku besar...
Bila tengok cermin.... normal jer saiz bibir aku... 
Dan kuantiti air yg aku minum lebih banyak dari biasa...

Rugi ke aku tak pandai makan makanan yg pedas???
Bagi aku setiap org ada citarasa sendiri...
Lain org... lain citarasanya...
Betul tak???
Read More

SEGMEN NASZ : JOM KENAL BLOGGER

34 comments

A. Nama Penuh Saya :
Masrina

B. Nama Panggilan Saya :
Masz 

C. Sejak Bila Saya Berblog :
07 Mei 2011


***Segmen ditutup pada malam ini (29/03/2012) jam 11 malam***

***NAK JOIN : KLIK BANNER***
Read More

Pertunangan Liyana Jasmay

5 comments

Aku tak percaya cinta... Aku tak percaya cinta...
Aku tak percaya C.I.N.T.A.
(Kita nyanyi sekejap yer)

Tahniah kepada Liyana Jasmay,24 yg telah selamat bertunang dengan Fathuddin Mazlan, 28 semalam (28/03/2012).
Pasangan ini telah menetapkan akan bernikah pada 24 Januari 2013.


***SUMBER***

***GAMBAR SEKITAR MAJLIS PERTUNANGAN***

Read More

Doodle Dari Nabil

14 comments

Cantik kan....
Soo.. cute...
Doodle ni dari Nabil... 
Aku dapat doodle ni pun sbb join segmen dia
Sekarang ni aku memang minat dengan colour MERAH...
Dulu2 minat calour purple... 
Sejak terjebak dgn dunia blog...
Bertambah warna fav. ni...
WARNA MERAH...

Thankz Nabil sbb sudi tukarkan umur tu kepada tahun... ;)

p/s : ni entry auto-publish.... balik rumah kejap pastu tu selesaikan urusan...
(Hari ni keja half day)
Read More

Tarikh Nikah & Resepsi Scha & Awal

2 comments
scha

Semua sedia maklumlkan Scha dan Awal telah membuat PENGUMUMAN RASMI berkaitan hari bersejarah mereka.
Dan Scha dan Awal telah mengumumkan mereka akan menikah pada 4 Mei 2012 
dan Majlis Resepsi pada 6 Mei 2012...

***SUMBER***

Nak tengok lagi Gambar Sekitar Majlis Pengumuman [KLIK SINI]
Read More

Yes!!!! Approved....

28 comments


Yes... yes... approveed...
Apa yang approved tu???
Aku apply half day esok...
Dan bos dah bagi green light...
hehehehe
Bunyi "Yes...yes..." tu macamlah loan bank kena approved..
Rupa2nye cuti half day yg kena approved... ;p
So... pagi esok turun opis macam biasa...
Tengah hari... off
Cuti esok pun sbb...
Ada urusan yg perlu diuruskan...
Semoga dipermudahkan urusan aku esok hari...

***Jom kelip2 mata***
Read More

M.A.I.D

7 comments

Ni merupakan novel pertama Suri Ryana....
Aku beli novel ni 01/05/2011
(Tiap kali aku beli novel mesti aku letak tarikh bila aku beli)
Dan untuk keberapa kalinya aku membaca semula novel ni...

Novel ni berkisarkan kisah Noorul yang bekerja sebagai pembantu rumah kepada seorang lelaki yg sangat cerewet sehinggakan mendapat gelaran Mr. F (fussy)...
Mr. F merupakan seorang yg anti kepada perempuan dan suka mencari kesalahan Noorul... Apa saja yg di buat Noorul sentiasa tidak kena pada matanya...
Dan Noorul pula berusaha mengekalkan pekerjaannya sebagai pembantu rumah untuk meringankan beban yang ditanggung maknya di kampung....

Keseluruhan cerita ni sempoi dan kelakar...  kalau nak tahu lebih lanjut tentang novel ni... korang bacalah...
atau korang boleh ke BLOG SURI RYANA [LINK]  untuk membaca permulaan cerita M.A.I.D

Sinopsis :
Terdesak untuk melucutkan gelaran penganggur yang disandang, Noorul rela dalam terpaksa menjawat jawatan sebagai pembantu rumah kepada Harris Tan Sri Hamdan. Sikapnya yang cepat gelabah sering kali mengundang kemarahan Harris, si cerewet tahap gaban hingga menyebabkan Noorul menggelarkannya Mr. F (fussy).
Daripada berbalas-balas nota berkaitan dengan kerja pada awalnya, boleh pula mereka makan semeja.
Fitnah yang melanda menyebabkan Noorul dan Mr. F terpaksa disatukan. Siapa punya angkara? Asyraf? Mush perniagaan Tan Sri Hamdan?
Serabut Noorul hanya Allah yang tahu. Dia terpaksa berhadapan dengan Puan Sri Kirana yang enggan menerimanya sebagai menantu, Elisa - perempuan 'plastik' yang tergedik-gedik memburu cinta Mr. F, Nurina - bekas kekasih Mr. F yang pulang semula ke Malaysia untuk menagih kembali cinta Mr. F dan si petualang yang mengharu-birukan hidupnya.
Apakah perisai Noorul untuk menghadapi pancaroba ini?

p/s : tak saba nak beli dan baca novel terbaru Suri Ryana " Isteri Separuh Masa" mesti best gak...

Read More

SEGMEN: DOODLE UNTUK FOLLOWER by NABIL

4 comments

Nick Name :
 Masz Sidek

Umur :
 Tukar Dengan Tahun Lahir Boleh Tak.... 1986
(Kalau tak boleh... tak payah letak umur ye :p)

Warna :
Tudung - Merah (#e50000)
Corah + Skirt - Merah (#e50000)
Baju - Putih (#ffffff)


Tag :

***Segmen ni terhad kepada 150 peserta terpantas***

Nak Join : KLIK BANNER
Read More

Berkumpul Memeriahkan Rumah Allah

17 comments
Semalam 25/03/2012 (Ahad)
Jawatan Kuasa Masjid di kampung arwah nenek aku telah menganjurkan Majlis Hafazan dan Menulis Jawi..
Majlis bermula jam 9 pagi... dan peserta diminta berkumpul seawal jam 8.30 pagi...

Ni 'pentas' untuk peserta2 bertanding... 
(Penggunaan kerusi tu amatlah sesuai sbb peserta hafazan juga terdiri dari Warga Emas yg tak mampu duduk terlalu lama atau bersila)

Pertandingan dimulakan oleh peserta Kanak2 perempuan dan kemudian Kanak2 Lelaki...
Tepat jam 10 pagi... Para peserta dan tetamu di jemput untuk sarapan pagi...

Mee Goreng... yang bulat panjang tu Kuih Celorot dan kuih yg satu lagi... aku tak ingat apa nama dia...
(Masa ni memang tengah lapa sbb pagi tak sempat nak sarapan)

Selepas sarapan... peserta dan tetamu berkumpul di dalam masjid semula...
Pertandingan di sambung semula oleh Peserta Remaja dan akhir sekali Peserta Dewasa (Warga Emas)
Alhamdulillah Pertandingan Hafazan selesai tengah hari...
Dan para peserta dan tetamu sempat solat Zohor berjemaah....
Selepas Zohor Pertandingan Menulis Jawi bermula...
Bila selesai... pengiraan markah terus di buat...

Alhamdulillah... baju kuning tu kazen aku Zaki... dia dapat tempat ketiga dalam hafazan dan menulis jawi...
Dan kat sebelah dia tu mak aku... mak aku pula dapat tempat ketiga dalam hafazan dalam ketogeri Dewasa (Warga Emas)

Selesai majlis penyampaian hadiah...
Para peserta dan tetamu di jemput untuk makan tengah hari....
Hidangan tengah hari memang simple tapi menyelerakan...
Berlaukkan ayam masak merah, telur masin dan sayur masak lemak...
Selepas makan...
BERSURAI...

\/

\/

\/

\/

Pic yg aku suka hari tu... aku bergambar dengan cute Hanapi...
Gambar ni diambil sebelum kami bertolak ke masjid...
Read More

Irma Hasmie Nikah 1 Julai 2012

6 comments

Irma Hasmie yang selamat mengikat tali pertunangan pada petang Sabtu lalu (24/03/2012) bakal melangsungkan pernikahan dengan Reza Syah Azmeer Datuk Mohd Redzuan pada 1 Julai 2012


***Tahniah Buat Irma... Selamat menempuh alam pertunangan***
Read More

Terima Kasih Kerana Prihatin

17 comments

Terima kasih banyak2 SYAHIRAH....
Sbb prihatin... 
Aku sendiri tak sedar yang ejaan ASSALAMUALAIKUM tu salah eja...
Kalau Syahirah tak tegur... memang aku tak perasan... huhuhuhu...
Terima Kasih sekali lagi...


***Jom terjah BLOG SYAHIRAH [KLIK SINI]***
Read More

Senda Petang # ATTITUDE = 100%K

7 comments
 

Kalau.....

[A = 1] [B = 2] [C = 3] [D = 4] [E = 5] [F = 6] [G = 7] [H = 8] [I = 9] [J = 10]
[K = 11] [L = 12] [M = 13] [N = 14] [O = 15] [P = 16] [Q = 17] [R = 18] [S =19] [T = 20]
[U = 21] [V = 22] [W = 23] [X = 24] [Y = 25] [Z = 26]

Jadi....

HARDWORK : 
H + A +R + D + W + O + R + K = 8 + 1 + 18 + 4 + 23 + 15 + 18 + 11 =  98%

KNOWLEDGE :
K + N + O + W + L + E + D + G + E = 11 + 14 + 15 + 23 + 12 + 5 + 4 + 7 + 5 = 96%

LOVE :
L + O + V + E = 12 + 15 + 22 + 5 = 54%

LUCK :
L + U + C + K = 12 + 21 + 3 + 11 = 47%

Semuanye tak dapat markah penuh...
Tapi ATTITUDE :
A + T + T + I + T + U + D + E = 1 + 20 + 20 + 9 + 20 + 21 + 4 + 5 = 100%
Read More

Drama Adam Dan Hawa

7 comments


Drama Adam & Hawa diadaptasikan dari Novel ADAM & HAWA
Karya AISYA SOFEA....
Drama ini mempunyai 80 EPISOD dan akan di tayangkan di ASTRO...
Bila drama ini ditayangkan belum tahu lagi... COMING SOON...
So kita tunggu dan lihat... kemunculannya...

 
Aaron Aziz Sebagai Adam Mukhriz


Nadia Nisa Sebagai Ain Hawani

Sinopsis :
Ain Hawani, zaman solonya ternoktah pada usia remaja. Hanya kerana silap perhitungan, timbung prasangka buruk, menyebabkan dia dan Adam Mukhriz terjerat. Rayuannya tidak diperdulikan. Lelaki itu pula diam membisu, seolah-olah benar apa yang berlaku. Akhirnya jab kabul antara mereka terlafaz dalam paksa dan tanpa rela.
Sayangnya, hubungan suami isteri ini hanya tertulis di atas kertas sahaja. Ain yang kecewa, pergi jauh memcari harga diri. Adam yang ditinggalkan, menghitung hari-hari nan sepi. Setiap saat rindunya terus melimpah. Namun Ain tidak pernah berpaling melihat cinta yang mekar di hatinya. Ah... Adam pasrah! Semua itu salahnya kerana tidak berani berkata memaknakan kata-katanya.
Setelah lapan tahun pergi dan menanti, Ain dan Adam dipertemukan di depan pintu Majidilharam. Bagi Adam, kebetulan itu memang didoakan sekian lama. Ain pula terus membenci dan menganggap ikatan mereka sudah terputus. Hanya lafaz Adam yang ditunggu.
Tapi tegarkah Ain? Sejak pertemuan itum, hati Ain berbolak-balik. Nafasnya bagai berombak, perasaannya jadi gementar dan hidupnya sudah tidak keruan hanya kerana Adam. Benarkah dalam hati ada cinta? Tapi keegoan cuba menidakkan. Ingin diluah, mulut tak terkata. Ingin di simpan hati tidak tertanggung. Bagi Adam dia tetap menanti Hawanya biarpun lapan tahun lagi....
Read More

Senda Petang # Money

12 comments

A : Kalau kau nampak RM 100 dan RM 50... yang mana satu kau ambil???

B : Mestilah aku ambil RM 100... banyak tuuu...

A : Kenapalah kau lurus sangat??? Kenapa tak ambil dua-dua???

B : @#$%^&^%$#@!

p/s : kalau korang... korang ambil tak duit tu???
Read More

Aku Bersahaja - Rossa & Taufik Batisah

2 comments
 aku bersahaja taufik batisah lirik, lirik lagu aku bersahaja, lirik aku berusaha rossa, aku bersahaja lirik rossa, lirik aku bersahaja taufik, aku bersahaja taufik batisah lirik, aku bersahaja taufik rossa lirik, aku bersahaja by rossa, aku bersahaja taufik batisah mp3, aku bersahaja taufik batisah lirik, aku bersahaja taufik batisah, aku bersahaja chord, aku berusaha chords, aku bersahaja download, download lagu aku bersahaja, rossa aku bersahaja mp3 download, free download aku bersahaja mp3, aku bersahaja taufik download, download rossa aku bersahaja, aku bersahaja free download, aku bersahaja free mp3 download, aku bersahaja free mp3, aku bersahaja kamu yang luar biasa, aku bersahaja lirik, aku bersahaja lyrics, aku bersahaja lirik lagu, taufik batisah rossa aku bersahaja lirik, download lagu aku bersahaja, lagu aku bersahaja, lirik aku berusaha rossa, aku bersahaja mp3, aku bersahaja mp3 4shared.com, rossa aku bersahaja mp3, rossa aku bersahaja mp3 download, free download aku bersahaja mp3, rossa taufik batisah aku bersahaja mp3, download aku bersahaja mp3, aku bersahaja taufik mp3, aku bersahaja rossa, aku bersahaja rossa mp3, aku bersahaja rossa lirik, aku bersahaja rossa & taufik batisah 4shared.com, aku bersahaja rossa & taufik batisah mp3, aku bersahaja rossa & taufik batisah mp3 download, aku bersahaja rossa mp3 download, aku bersahaja rossa download, aku bersahaja rossa & taufik batisah download, aku bersahaja taufik batisah mp3, aku bersahaja taufik rossa mp3, aku bersahaja taufik batisah lirik, aku bersahaja taufik mp3, aku bersahaja taufik, aku bersahaja taufik rossa, aku bersahaja taufik rossa lirik, aku bersahaja taufik download, aku bersahaja taufik batisah & rossa, aku bersahaja taufik lirik, aku bersahaja youtube, aku bersahaja kamu yang luar biasa,  

 R : Huuuuuu......
Bisakah ku menggapai bintang yang bersalut indah
Bisakah ku menebak masa cintakan tercipta

T : Bisakah ku huraikan segala misteri dunia
Bisakah ku mengucap cinta untuk selamanya

R : Inginku pupuskan segala tanda tanya 
(Yang) terbelenggu di jiwa

T : Sulitkah mahuku
cuma untuk mengucapkan cinta

R : Aku bersahaja 
T : Aku bersahaja
 R : Kamu yang luar biasa
T : Bukan syurga yang 
R & T : Ku pinta hanya secebis cinta yang terbazir di dunia

R : Aku bersahaja
T : Aku bersahaja
R : Menanti di tebing sana
T : Haus tak terarah
R & T : Hanya satu yang ku pinta... seteguk air cinta

Read More

Salam Jumaat # Kekuatan

4 comments

"KEKUATAN tidak datang  dari KEMAMPUAN FIZIKAL
tetapi ianya datang dari SEMANGAT yang TIDAK PERNAH MENGALAH"

Read More

Padan Muka Aku

13 comments
Tak de keja pi cari keja...
Tak de masalah pi buat masalah...
PADAN MUKA AKU....
Sebab apa aku 'padan muka aku' sendiri....
Korang tengoklah sendiri...

\/

\/

\/

\/

\/


Dah tengok....
KOSONG.... bloglist aku kosong... semua hilang...
Dah jadi satu keja pulak nak mengingatkan siapa dalam bloglist tu...
Masalahnya pulak aku ni tak suka nak ingat2... hehehe...

Korang nak tahu kenapa bloglist tu kosong...
Sebab aku rasa aku ni BIJAK BINTI PANDAI sangat...
Dengan YAKINnya aku pergi godek template blog...
Lepas tu SAVE, kemudian aku VIEW...
Yang aku nampak background putih dan tajuk2 jer....
Aduhhhhh.....

Dan setelah berusaha keras...
Akhirnya BLOGLIST blog aku dah tersenarai semula...
Mungkin ada nama blog yg takde... 
Maaf yer... nanti aku usaha ingat balik dan masukkan dalam bloglist...
Dan ada gak blog yg tak pernah tersenarai aku masukkan jugak...

p/s : jerak sa nyawa... lepas ni kena lebih hati2... huhuhu
Read More

Sarapan Pagi # Karipap

5 comments

Dah nak masuk tengah hari... hehehe...
Baru aku postkan apa yg aku sarapan pagi tadi....
Iaitu KARIPAP....
3 biji satu ringgit...
Ni kira oklah.. sbb karipap dia besar...
Ada yg jual 4 biji satu ringgit tapi kecil jer...
Dengan lahapnye...
3 biji ni aku sorang jer makan...
Hehehe...
Read More

Salam Jumaat # Mustahil Dan Tidak Mustahil

9 comments

MUSTAHIL seorang LELAKI boleh membawa WANITA bersiar-siar di BULAN dan PLANET-PLANET di CEKERAWALA....

Tetapi, TIDAK MUSTAHIL seorang LELAKI boleh membawa seorang WANITA menetap di TEMPAT yang jauh lebih LEBIH INDAH iaitu "SYURGA"....
Read More

Tukar Header....

20 comments
Cepat bosan...
Dah lumrah manusia cepat bosan...
Aku pun macam tu gak...

Header bawah ni dah beberapa bulan aku pakai...
Sekarang ni aku dah tukar header baru...


Header baru ni, aku tukar tulisan kemudian mata tu aku buang dan tambah rama-rama jer
Simple... Header ni pulak tak tahu berapa lama akan bertahan...
Hehehehe... tunggu dan lihat  jerlah...
Harap2 dapat bertahan dengan lama....


p/s : penggunaan warna MERAH adalah WAJIB.... hehehehe ;p


UPDATE :
Aku tukar fikiran... MATA tu aku nak kekalkan...
Sebab MATA tu kiranya track mark aku...
So aku masukkan semula mata tu... hehehe
Ok...kan... :)

Read More

Scha Alyahya & Awal Ashaari # Giliran Mereka Pula

11 comments
 

Kini gilaran Scha dan Awal pula untuk mengumumkan hari bersejarah mereka....
Awal Ashaari atau nama sebenarnya Ahmad Awaluddin Ashaari, 31 tahun dan Scha  atau nama sebenarnya Syarifah Norazean Syed Mahadzir, 29 tahun akan membuat pengumuman rasmi mengenai pernikahan mereka pada hari Selasa depan (27/03/2012).

p/s : Tahniah buat Scha dan Awal....
Read More

Banyak Lagi Makanan Lain Untuk Kesihatan

14 comments
Eeeiirrkkk....
Tak sanggup aku...
Korang??? Aku rasa korang pun tak sanggup.....
Kat atas muka bumi yang luas ni....
Banyak lagi makanan yg boleh dimakan untuk kesihatan...
Ada Buah-buahan.... Sayur-sayuran....
Boleh pula doktor ni saran makan TAHI HIDUNG...

 

Apa pendapat korang???
Read More

Edit Gambar Diriku...

12 comments

Dari pagi tadi.... aku dok edit gambar...
Dan hasilnya seperti gambar kat atas...
Tp aku macam tak puas hati jer tengok gambar aku tu... huhuhu...
Rasa nak tukar dan cari gambar lain...
Kalau korang nak tahu... aku tak suka bergambar...
Sebabnya... setiap kali bila ambil gambar dan melihat hasilnya...
Aku rasa muka aku pelik... langsung tak fotogenik... ;P
Mata sepet sebelah laa.. mata terpejam laa... 
Senyum tak betullah dan macam2... haiyaa...
Bila dah ada FB dan BLOG... baru aku ada minat sikit nak bergambar...
Tu pun dari 10 gambar yg diambil mungkin 2-3 jer gambar yg aku guna...
Selebihnya aku delete... hehehe...
Kadang2 nak ambil satu gambar... kena ulang banyak kali...
Kakak dan adik aku sampai dah tak nak ambil gambar aku...
Hehehehe... terpaksalah aku ambil sendiri...

p/s : aku tengah cari gambar sendiri yg sesuai untuk buat header...
entah bilalah aku dpt gambar yg sesuai tu....
Read More

JOM JOIN BLOGLIST BEN ASHAARI .. CEPAT !

5 comments
BEN ASHAARI

Blog aku ni merupakan blog personal....
Menceritakan apa yang berlaku di sekeliling aku... kiranya isu semasalah...
Blog ni juga menjadi tempat aku meluahkan apa yg ada dalam fikiran....
Kisah hidup aku... apa yg berlaku di depan mata... cerita zaman aku dulu kala....
Kadang2 tu aku selitkan jugak ilmu2 untuk dikongsi bersama...
Dan aku rasa dengan berblog ni lebih mendedahkan aku dengan dunia luar dan realiti dunia sebenar...
Read More

Lafazkan Kalimah Cintamu

7 comments


Lafazkan Kalimah Cintamu
Karya Siti Rosmizah....

Novel ni dah lama beli... pada tahun 2010...
Dan untuk keberapa kalinya aku membaca semula novel ni....
Baru masuk bab 1, 2 dan 3 dah mula adegan air mata...
Dah baca beberapa kali pun... air mata tetap ada... huhuhu...
Permulaan novel memang sedih....
Kisah anak bongsu yang disisih papanya...
Dan papanya menyalahkan dirinya punca mamanya jatuh sakit...
Aku boleh katakan novel ni memang memainkan pelbagai emosi...
Sedih, jenaka, geram, marah, benci dan gembira...
Dan bila dah habis membaca...
Memang rasa berbaloi membeli novel ni....


SINOPSIS :
Tengku Aqilah, seorang anak yang di sisih oleh bapa kandungnya sendiri. 13 tahun Tengku Aqilah hidup di perantauan membina kehidupan seorang diri. Kepulangannya ke pangkuan keluarga telah membuka tirai luka dalam hidupnya.
Tengku Natasha yg tidak pernah padam api dendam terhadap adiknya, telah menggunakan tiket sebagai anak kesayangan Tengku Hisham, memperlekehkan Tengku Aqilah dengan memberi Tengku Aqilah jawatan sebagai seorang penyambut tetamu merangkap tea lady di Syarikat milik keluarga mereka. Demi untuk menagih kasih seorang bapa, Tengku Aqilah akur jua.
Tengku Ryan Ameer, jejaka tampan kacukan Inggeris itu begitu membenci gadis ini, mereka tidak boleh langsung bertembung muka pasti perang mulut akan meletus. Tengku Aqilah sedar di mata Tengku Ryan Ammer begitu membara api kebencian terhadap dirinya. Mampukah Tengku Aqilah menggapai kebahagiaan dalam hidupnya? mampukah Tengku Aqilah terus menagih kasih bapanya? Begitu utuhkah api kebencian Tengku Ryan Ameer pada dirinya?

p/s : Nak minta tolong korang LIKE pic ni ==>> KLIK SINI
Maksih.... :)
Read More

Selamt Hari Senin

11 comments

Hari ni aku cuti.... tak keja...
Semalam sms bos... minta cuti....
Dan bos bls OK...

Boleh rehat-rehatkan badan... 
Hmmm... aku apply cuti hari ni pun bukan sbb nak rehat...
Sbb hari ni ada kenduri tahlil kat kpg...
So... aku nak kesana... bantu2 apa yg patut...

 p/s : hari ni aku tak dpt BW lagi... huhuhuhu...
maaf yer... sbb tak dpt balas kunjungan korang...
Insya-Allah... bila dah ada masa nanti aku akan buat kunjungan kat blog korang...
Read More

Bila Ben Ashaari tanya aku

8 comments
BEN ASHAARI

Cepat... cepat... abg Ben buat segmen lagi...

OK.... Abg ben tanya....
Apakah perkara yang paling membosankan anda bila dengar ESOK SEKOLAH? Mengapa?

Hehehe... 
Banyak sebenarnya perkara yang paling membosankan bila aku dengar esok sekolah...
Pertama : Kerja rumah tak siap... hehehe... nilah akibat suka buat homework last minit... huhuhu
Kedua : Malas nak iron baju sekolah 
Ketiga : Kena bangun awal huhuhu... 
Keempat : Keesokannya ada perhimpunan....
Dan
Kelima : Mood cuti sekolah masih ada.... 
"Mak tak nak turun sekolah" (hanya mampu menjerit dalam hati.. huhuhu)

p/s : huhuhu... sekarang aku rindu zaman sekolah dulu.... SMK TAHO

Tutup : 10 malam ini (18/3/2012)
Read More

Karaoke # Selasihku Sayang

8 comments

Entry Semalam aku ada sebut tentang KARAOKE ni kan...
Aku pun suka karok ni... walaupun hakikatnya suara aku tak sedap di dengar...
Dan selalu jadi usikan saudara2... huhuhu...
Tapi aku tak kisah... hehehe... sbb usikan2 itu mengeratkan lagi hubungan kami...

Ok... berbalik kepada subjek di atas...
(Ceh... rasa dalam kelas pula... hehehe...)
Pertandingan ni di adakan di kampung arwah nenek aku...
Ada majlis perkahwinan dan tuan rumah telah mengadakan pertandingan karaoke ni untuk memeriahkan majlis serta mengeratkan persaudaraan di kampung...
(Terjawab sudahkan... aku bukan penganjur hehehe... ;p)
Pertandingan ini diadakan pada 16 Mac 2012...
Jumaat malam Sabtu.... Bermula jam 9 malam...


Ini Pengantin perempuan... cantikkan... Pelamin pun cantik...
(Aku selalu berangan bila time aku nanti... aku nak guna warna merah putih gak... ;p)


Yang perempuan tu adik aku dan lelaki tu kazen aku...
Mereka nilah yg masuk bertanding....
Giliran ke 12 dari 20 peserta....

Untuk pengetahuan korang... tema pertandingan ni ialah...
LAGU DUET KLASIK....
Lagu era 50an... 60an dan 70an...
(Tema ni atas permintaan ibu pengantin perempuan/tuan rumah)
So kebanyakkan peserta yg bertandinga adalah org lama 
Atau orang Veteran...
Adik dan kazen aku ni boleh dikira peserta yg termuda dan remaja...
Suara peserta2 pun.... FUHHH.... 
Semuanya merdu2 dan sedap didengar....

Pertandingan dimulakan pada jam 9 malam...
Dan berakhirnya agak lewat 12.30 malam...
Memang letih... nasib baik aku cuti... hehehehe...
Tapi kesian gak kat adik aku...
Dia keja hari sabtu....
Sampai rumah terus tido... zzzzzz.....

Keputusan diumumkan pada jam 12 malam...
Adik dan kazen aku mendapat saguhati...
Syukur Alhamdulillah... ada jugak hasil...
Yang menang pun bukan calang2...
Dah adat pertanding ada yg menang dan ada yg kalah....


Bawah ni video yg sempat aku rakamkan....
Lagu : Selasihku Sayang...
So.... semoga korang enjoy mendengarnya.....


Ni entry auto publish yer... hehehe...
Waktu entry ni di publish mungkin aku masih di Pasar Serikin atau dalam perjalanbalik dari Pasar Serikin...

p/s : Mood berjalan2 cuci mata jer... huhuhu... tengah bulan, gaji blm masuk...
Read More

Pertandingan Karaoke

20 comments

Selamat Istirehat semua....
Hari ni tak sempat nak BW...
Ni pun on9 sekejap jer...
Lepas ni off9...

Ada masa nanti...
Esok atau lusa aku akan story tentang gambar kat atas tu...
KARAOKE... atau Pertandingan Karaoke...
Bukan aku yg nyanyi yer... suara aku tak sedap...
Heheheh... 

p/s : Insya-Allah nanti aku buat kunjung balas @ BW kat blog korang... TQ...
Read More

Realiti # Betul & Salah

11 comments
Read More

Jom Join BLOGLIST AyuInsyirah tahun 2012

7 comments

Tamat : 18 / 3 / 2012, jam 11 malam

Thankz tuan rumah sudi jemput :



Nak Join : KLIK BANNER 
Read More
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...