Hari Terakhir!!!

13 comments

Hari ni merupakan hari terakhir aku berblog...
Caye tak...
Hehehehe... statment yg aku sendiri tak boleh caya...
Kalau entry terakhir untuk bulan ni...
Sila caya yer... hehehe... ;p

Aku sayang blog ni...
Korang pun mesti sayang dgn blog korang kan..
BLOG ni dah macam nadi aku sekarang...
Kalau di beri pilihan antara BLOG dan FB....
Aku pilih blog... 
Dalam satu hari aku mesti lawat blog aku...
Kalau fb... tak buka pun aku tak kisah sangat...

Ok berbalik dengan tajuk entry...
Hari Terakhir!!!
Apa yang hari terakhirnya...
Kalau korang perasan kat dashboard ada tertulis...
"The old Blogger interface will be remove in this coming month"
So bermula esok... interface blog akan bertukar baru...

Klik untuk pembesaran : baca dalam kotak merah tu.... ;p

Hmm... lepas ni... siapa2 yg guna old interface tu
kena biasakan diri guna yg baru pulak...
Aku pun kena biasakan diri guna yg baru gak...
Mula2 mesti fening kepala... 
Insya-Allah... lama2 biasalah nanti...
Bak kata pepatah ALAH BISA TEGAL BIASA...


p/s : Ucaplah selamat tinggal untuk Old Interface...
Dan welcome to New Interface...

Read More

Teka-Teki... Perlu Bantuan Korang!!!

14 comments


Hmmm...dah berberapa hari aku ngan  family aku dok pk...
Apa jawapan untuk teka-teki yg adik aku bagitahu ni...
Adik aku pun tak tahu apa jawapannya...
Sbb teka-teki ni daripada kawan bos tempat dia kerja sekarang..

Kawan bos dia pula bagi seminggu untuk berfikir...
Hari ni dah masuk 3 hari...
Tapi kitorang masih belum dapat jawapannya...

Ni teka-teki dia :
Ada 3 mata,
3 kaki, 
2 tangan,
2 punggung,
Dan boleh menangis...

Korang boleh tolong bantu aku tak...
Tolong aku teka apa jawapan teka-teki ni...
Klue yang di beritahu oleh  kawan bos adik aku ialah...
"Benda / Barang tu wujud di sekeliling kita"

p/s : doakan adik aku ni berjaya temuduga dia hari ni yer....

Read More

Entry BZ Hari Ini...

9 comments


MAAF... Hari ni aku tak sempat nak BW byk2...
Insya-Allah... esok aku jalan2 kat blog korang...
Nak kata sibuk... taklah sibuk mana...
 Tapi badan ni memang letih sangat... 
Kejap lagi nak p pergi rumah kazen...
Dia nak sambut birthday anak dia...
Jiran depan rumah pun sambut birthday gak...
Birthday cucu di...
Rumah mana satu nak pergi ni???
Akhirnya mak aku buat keputusan...
Berbagi... ada yg pergi birthday jiran...
Dan ada yg pergi birthday kat rumah kazen aku..

p/s : tq sbb korang sudi singgah sini... 
dan thankz gak kat korang yg sudi follow sini gak...
Insya-Allah esok aku balas kunjungan korang....
dan follow korang balik...
happy blogging... ;)

Read More

Novel-novel Yang Di Adaptasikan

8 comments

Ni antara novel2 yg telah diadaptasikan kepada teater, drama ataupun filem....

Badai Semalam - Teater

Biar Rindu Berlalu - Drama

Bicara Hati - Drama

Dingin Salju Indiana (Dingin Lavender) - Drama

Gemersik Kalbu - Drama

 Karipap Karipap Cinta (Filem)

Kasih Antara Kita (Cinta Buat Emelda) - Drama

Kau Laksana Bulan - Drama

Lagenda Budak Setan - Filem

Ombak Rindu - Filem

Seindah Sakura - Drama

Stanza Cinta - Drama

Kasih Yang Suci (Nora Elena) - Drama


Dewa Cinta - Drama

Kau Sayangku (Dari Mata Arisa) - Drama

Tangisan Bulan Madu - Drama

Tak Seindah Mimpi, Tak Semanis Mimpi & Tiada Lagi mimpi
(Trilogi Cinta) - Drama


(auto-post)
Read More

Begitulah Caranya - Yana & Sam

7 comments

(OST : Aku Ada, Kau Ada)

S : Aku tak bisa mengatakan perkataan
Kelu lidah bila berdepan denganmu

Y : Aku percaya pada naluri hatiku
Yang nyata sudah ada depan mata

S : Tapi aku masih belum mengenalmu

Y : Untuk menikmati rasa sebenar-benar cinta

S : Aku tahu di mana nak cari cintamu
Di sini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang

Y : Yang ku tahu ku cuba terbaik untuk mu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan

S : Ini caranya bagi diriku

Y : Caranya bagi diriku

Read More

Tuorial : Button Hide @ Widget Hide @ Hide Box

1 comment
Button hide @ widget hide adalah seperti di bawah...
Sekejap ada sekejap tak de...

Contoh 1 :







1 . Log In Blog > Dashboard > Page Element > Add Gadget > Pilih HTML/Java

2 . Copy Code Di Bawah :


<div style="margin-top: 2px; margin-bottom: 2px" align="center"><div style="margin-bottom: 2px;" class="bigfont"><input style="margin: 0px; padding: 0px; width: 200px; " value="SHOUT" onclick="if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display != '') { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = ''; this.innerText = ''; this.value = 'sembunyikan'; } else { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = 'none'; this.innerText = ''; this.value = 'tutup'; }" type="button"/><br /> </div><div style="border: 0px inset ; margin: 0px; padding: 6px;" class="alt2"><div style="display: none;"><br />
CODE WIDGET
</div></div></div>

3 . Paste Code Ke Dalam HTML/Java

4 . Edit Code mengikut citarasa Korang :
 Lebar Button
Ayat Pada Button
Code Widget (Code Shoutbox atau lain2 code)

5 . Dah Siap. SAVE.
Kemudian Preview

********************************************************************************
Contoh 2 :

KOTAK BORAK:



1 . Log In Blog > Dashboard > Page Element > Add Gadget > Pilih HTML/Java

2 . Copy Code Di Bawah :

<div style="margin: 3px 15px 15px;">
<div class="smallfont" style="margin-bottom: 0px;"><b>KOTAK BORAK</b>: <input onclick="if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[1].getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[0].style.display != &#39;&#39;) { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[1].getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[0].style.display = &#39;&#39;; this.innerText = &#39;&#39;; this.value = &#39;Tutup&#39;; } else { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[1].getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[0].style.display = &#39;none&#39;; this.innerText = &#39;&#39;; this.value = &#39;Buka&#39;; }" value="Klik Sini" style="margin: 0px; padding: 0px; width: 100px; font-size: 15px;" type="button" />
</div>
<div class="alt2" style="border: 0px inset; margin: 0px; padding: 6px;">
<div style="display: none;">                                                            
CODE WIDGET
</div></div></div>

3 . Paste Code Ke Dalam HTML/Java

4 . Edit Code mengikut citarasa Korang :
Saiz Button
Saiz Tulisan
Ayat Pada Button (Ubah Ikut citarasa korang)
Code Widget (Code Shoutbox atau lain2 code)

5 . Dah Siap. SAVE.
Kemudian Preview

***Selamat Mencuba***
(auto-post)
Read More

SPONTAN BERSAMA BEN ASHAARI

24 comments

BEN ASHAARI

Kamu... kamu... kamu... dan kamu... hehehehe
Sila JUJUR yer... ;p
Blog aku  ni BEST atau TAK BEST...
Jangan bimbang... aku tak ambil hati dgn komen korang...
Marah pun tak.... aku senyum jer...



Mungkin aku tak sempat nak BW atau balas kunjungan korang sama ada esok atau lusa...
Tapi yang pasti hari ISNIN nanti aku akan balas semua kunjungan korang...

Read More

Tetamu Di Malam Hari....

15 comments

Tetamu di malam hari....
Hahh.... Siapa???
Jeng... jeng... jeng...

Siapa???

Adakah  yg suka mengilai-gilai tu...
Kalau jumpa 'dia'... aku tak sanggup...
kalau boleh memang nak elakkan...


sbb aku seorg yang penakut... 
aku letak gamba comel ni... hilang sikit seram
mana tahu bertukar jadi jejaka idaman... hehehe

Ok... aku bagitahu lah... 
malas nak berteka-teki...

Inilah tetamu dimalam hari...
Spider... labah2 rumah...
Adik aku punyalah takut...
Sbb labah2 ni jatuh atas kepala dia...
Aku dgn kakak aku berusaha membuang binatang ni...
Nak bunuh... aku tak berani...
Sbb malam jumaat....
Kalau cicak... memang aku dah lastik...
Dapat gak pahala....
Ambil gambar jap...
Lepas tu baru buang luar rumah...


Mak aku kata...
Labah2 nilah g digunakan untuk ubat anak yg kencing malam...
Labah2 yg 'mati beragan'...
Mati sendiri... bukan mati dibunuh....
Labah2 ni diletakkan di atas pusat anak...
Mak aku cerita... labah2 nilah yg digunakan untuk kami adik beradik waktu kecik2 dulu...
Mak aku kata lagi... mak dan pak aku letak masa kami tidur...
Kalau kami jaga... memang sah2 kami tak nak kan...
Berkesan ke??? Wallahhualam...
Yang penting iktiar dan berusaha...


Read More

SEGMEN BLOGLIST NASZ BULAN MEI 2012

5 comments


Ni merupakan salah satu peluang untuk sy mempromotekan blog sy apabila tersenarai dalam bloglist Nasz... 
Dan insya-Allah dr bloglist ni akan menambahkan kenalan2 dr dunia maya ni....

Nak Join : KLIK BANNER
Segmen Tamat : 11 Malam ni (27 April 2012)

Read More

BEN ASHAARI DAN BLOG AKU

24 comments

BEN ASHAARI

Persamaan antara blog Abg ben dan blog aku...
Apa yer???

PERSONAL BLOG  kot....

Segmen di tutup Jam 12 Tgh hari...

Read More

Salam Jumaat # Cantik

7 comments



"NAFSU mengatakan wanita itu cantik atas dasar RUPA PARAS"

"AKAL mengatakan wanita itu cantik atas dasar ILMU DAN KEPINTARAN"

Dan

"HATI mengatakan wanita itu cantik atas dasar AKHLAK DAN AGAMANYA"

Read More

Ulang Tahun Kelahiran Ayahanda Tersayang

16 comments

Hari ni merupakan ulang tahun kelahiran pak aku...
Ulang tahun kelahiran yang ke-56....
Istimewanya lagi umur pak aku tahun ni...
Sama dengan tahun lahir dia iaitu 1956...


"Selamat ulang tahun pak... semoga ktk dikurniakan kesihatan yg baik... dimurahkan rezeki... dipanjangkan usia"
Saaaaayangggggg ktk..........

Ini hadiah yg di beri mak utk bpk...

p/s : malam nanti baru celebrate birthday...
sekadar makan2 bersama ahli keluarga...
eratkan hubungan kekeluargaan...

Read More

Segmen : Buku Awesome Terbaik !!!

8 comments


TAKDIR : CAHAYA YANG TIDAK TERPADAM
Penulisnya : HILAL ASYRAF
Terbitan : GELERI ILMU

Salah satu novel yg AWESOME yg pernah aku baca...
Ni antara novel Islamik yg aku suka...
Aku memang tabik kat penulis ni... sbb boleh berfikir sejauh tu...
Imiginasinya memang tinggi...

Ok... aku cerita sikit tentang novel ni...
Jalan cerita novel ni tentang dunia yg hampir ke akhir zaman...
Perjuangan hamba Allah yg beriman dan taat setia dgn jalan Allah...
Mereka2 ni berusaha mempertahankan Islam... Dari kaum Iblis yg laknat...
Nak tahu lebih lanjut KLIK SINI[LINK]... entry tentang novel ni...

Bagi aku memang berbaloi aku beli dan baca novel ni...
Aku suka aksi2 dlm novel ni... spt perjuangan ke jalan Allah...
Dan novel ni ada kesinambungan... kalau tak silap lah...
Dan aku akan berusaha mencari kesinambungannya...
(Aku tak pasti... kesinambungan tu dah keluar ke belum)...


p/s : sekarang ni byk org sibuk cerita pasal pesta buku kat KL...
aku jelessssssss tau ssb aku jauh... huhuhuhu ;p

Nak Join : KLIK BANNER
Tarikh Tamat Segmen : 29 April 2012, Jam 12 malam

Read More

SEGMEN NASZ : FOLLOW DAN COMMENT

26 comments

 

Sudi2lah Vote Abg Nasz ni yer...

Nak Join : KLIK BANNER
Segmen Tamat : 26 April 2012, Jam 11 malam

Read More

Pemilik Gelang Emas???

19 comments

sumber : google

Kisah ni berlaku semalam...
Balik dari kerja...
Abang aku ajak aku, mak aku n kazen aku pergi makan...
Dia nak belanja... apa lagi kami on jer...
Siapa tak nak makan free kan...

So we dicide... makan dekat kedai makan belakang E-mart...
Kedai Makan Man Johor...
Dalam kami sibuk2 memesan makanan...
Tiba2... kami didatangi oleh menantu pemilik kedai...
Dia tegur mak aku... dan tanya...
Mak aku ada tak tercicir barang kemas...
Mak aku pk dan cuba ingat... ada tak...
Lepas tu mak aku jawab... tak ada...
Lepas tu... dia kata... dia cuma ingat muka mak aku jer...
Mungkin sbb mak ngan bpk aku selalu mak kat situ
Mak aku tanya... macam mana rupa gelang emas tu...
Dia cakap... gelang emas tu bulat2 dan ada mutiara...
Mak aku kata lagi... mak aku tak ada gelang macam tu...
Bukan hak dia... jadi mak aku tak nak mengaku
Dan tak baik... kita mengaku sesuatu yg memang bukan hak kita...
Lepas tu mak aku tanya dia lagi...
Waktu mak aku makan kat kedai tu... diorang ramai tak masa tu...
Dia kata...  dalam 5 6 org...
Mak aku pk lagi... mungkin masa tu mak aku pergi dgn bpk, usu2 aku dan cik aku...
Mak aku kata... dia cuba tanya adik ipar dia dulu... isteri usu aku...
Mana tahu.... barang kemas usu aku tercicir...
Bila ditanya usu aku... dia pun kata bukan dia yg punya...
Mungkin pemilik asal gelang tu tak perasan kat mana gelang dia tercicir...

p/s : aku puji kedai tu... sbb jujur...
dan semoga pemilik asal gelang emas tu dpt kembali gelang dia...
Read More

Tak De Harapan Dapat Free...

15 comments


Entry sebelum ni... KLIK SINI [LINK]
Aku ada bagitahu yg aku  masuk pertandingan susun sinopsis novel terbaru SR ni...
Hari ni... huhuhuhu... huaaa....
Pihak penganjur dah berkongsi sinopsis novel ni....
Huhuhuhu... sedih hatiku....
Sinopsis yg aku susun SALAH....
Nampak gayanya... tak dapatlah aku novel free...
Melayanglah RM 36.90 duit aku nanti nak beli novel ni.... 
Walaupun harga novel menjadi RM 33.21... SAVE RM 3.69 (10%)  
Bila aku guna popular member card...

Korang baca sinopsisi yg aku susun...
Pengenalan memang aku tak letak... sbb pihak penganjur kata tak perlu...
Yang aku tanda tu... tu jer salah... huhuhu...


 Dan ini merupakan sinopsis asal novel ni...

Tak apelah... apa boleh buat...
Memang bukan rezeki aku...
Bila stok novel ni sampai Kuching...
Aku belilah masa tu.... ;'(

p/s : bila dah beli novel ni jgn lupa sediakan tisu...

Read More

Bunyi Borak Atau Marah???

9 comments


Bunyi org berborak ker... bunyi org marah???
Mula2 aku ingatkan bunyi org yg berborak...
Biasanye kadang2 kalau org berborak kat tangga...
Bunyi gemanya sampai ke opis aku...
Lepas tu bunyi tu pulak berselang seli dengan bunyi lagu...
Lagu tu pulak di mainkan oleh pekerja kat kedai SUPER SAVE kat bawah opis aku...

Tapi bila dengar betul2...
Tak sedap pula hati aku ni...
Macam bunyi org marah2...
Serupa bergaduh pun ada gak...
Mula2 tu aku tak ambil kisah sangat...
Lepas tu aku dengar betul2...
Bunyi 2 org lelaki dgn suara yg nyering...
Mungkin antara bapak dan anak lelaki...
Aku tak pasti apa yg mereka gaduhkan...
Yang pastinya... suara mereka sampai ke opis aku...
Yang aku dengar suara bpk dia yg marah2...
Dan suara si anak pula seperti mempertahankan diri dan menangis...

Aku memang takut dengar org gaduh2 ni...
Kalau boleh aku memang tak nak dengar dan lihat...
Dan sekiranya berlaku kat depan mata... aku akan cabut lari...
Aku tak nak berdiri dan tengok... Menakutkan..

Aku ingat pesan mak dan pak aku dulu...
Bila terserempak dgn org bergaduh atau mengamuk jgn berada kat tempat kejadian... 
BAHAYA...
Org yg bergaduh atau mengamuk ni... dia tak peduli siapa2 lagi...
Keutamaan mereka waktu tu... nak lepaskan geram...
Dan bila hati tengah panas dan geram...
Org di hadapan mereka pun boleh jadi mangsa untuk dia lepaskan geram.
Untuk mengelak diri menjadi mangsa... jgn berada di tempat kejadian...
Lebih2 lagi kita yg bergelar perempuan ni...

p/s : bila aku selesai tulis entry ni...
bunyi bergaduh tu dah tak de lagi...
mungkin mereka tengah tenangkan diri...
(hati aku pun lega sbb dah tak dengar bunyi gaduh2 lagi...)

Read More

Segmen Miss Nadya :: Dapat Free Iklan 1 Bulan

8 comments




Semalam lagi aku dah tengok entry Miss Nadya ni...
Tp baru hari ni baru berkesempatan join...
Dapat FREE Iklan 1 Bulan...
Bila tengok perkataan free tu... huhuhu...memang 'terrrr'goda...

Ok... Miss Nadya nak sesiapa yg join segmen dia ni komplen atau beri pendapat sikit tentang blog dia...
Ok Nad... ready yer... akak nak bagi pendapat jer...
Nak komplen2 ni... akak tak pandai sangat... blog akak pun entah apa2 jer... hehehe ;p

Pada pendapat akak... blog Nad ni kemas... tak serabut...
Loading blog pun cepat... 
kalau lambat pun sbb line internet kat tempat akak ni....
Dan secara keseluruhannya... blog Nad perfect... 
Tiada cacat-celanya....
Itu pendapat akak dr pandangan mata akak k... ;)

Nak Join : KLIK BANNER
Segmen tamat : 06 MAY 2012

Read More

Sukar Mengawal Diri Bila Membaca Novel

14 comments

Aku ni memang minat giler baca novel....
Koleksi novel aku sekarang hampir mencecah 3++ buah...
Aku mula serius baca novel masa aku mula kerja...
Waktu sekolah dulu... bukan aku tak minat baca novel...
Tapi dr pemerhatian aku... sebahagian kawan2 aku yang baca novel ni...
Hilang tumpuan dgn pelajaran...
Sbbnya bila membaca sesebuah novel tu... sifat nak tahu jalan cerita novel tu tinggi...
Dan kerana sifat nak tahu apa yg jadi selepas itulah...
Segala homework... ulangkaji... di abaikan....

Aku tak larang... kalau adik2 yg masih belajar tu nak baca novel...
Harap korang jenis yg pandai mendisiplinkan diri... dan pandai mengawal diri...
Aku dulu... bila aku baca sesebuah novel... aku tak dpt nak kawal diri untuk berhenti... aku mesti nak habiskan bacaan novel tu segera...
Dan ia terbukti bila aku sanggup tidur lewat sbb nak habiskan bacaan...
Dan di sbb itulah aku mengelak diri dari terjebak dgn dunia bacaan novel zaman sekolah dulu...
Otak aku ni bukan jenis yang pandai... SPM pun cukup2 makan...

Dan sekarang ni alhamdulillah...
Semua novel yang aku beli...
Menggunakan titik peluh aku sendiri...

Dan waktu sekolah dulu... aku tak pernah mintak duit ngan mak pak untuk beli novel...
Daripada aku guna duit tu beli novel baik beli buku belajar...
Lagipun kalau aku mintak gak... mesti mak tak kasi...
Sbb adik beradik banyak... belanja barang sekolah lagi...
Makan minum... byk lagi duit nak guna...
Tp mak ngan pak aku taklah kejam... diaorg beli lah apa yg mampu...
Zaman aku dulu femes dengan buku novel penyiasatan, misteri2...
Kalau tak silap aku... 5 Penyiasat... 
Siapa yg sekolah tahun 80an 90an... ingat tak???
Kadang2 tu mak aku beli bahan bacaan yg secondhand...
Bahan bacaan tu dah tak de cover depan lagi...
Kami adik-beradik... akan bergilir2 baca...
Dan berulang-ulang kali... sampai boring...
Hah... satu lagi... kat libary sekolah dulu...
Tak de novel2 cinta ni...
Kalau buku penyiasat tu banyak...

***Sebahagian novel2 yg menjadi koleksi aku***



p/s : asalnya nak buat entry lain... lain pulak jadi...

Read More

Novel Terbaru Siti Rosmizah 2012

10 comments
Ni cover novel terbaru Siti Rosmizah...
Sekarang ni aku tengah try join contest susun sinopsis untuk novel ni...
Harga novel ni RM33.90 utk semenanjung dan RM36.90 utk Sabah/Sarawak...
Kalau betul tekaan aku... jimat 36.90 utk beli novel ni...
Dan korang boleh bayangkan betapa tebalnya novel ni...

Kalau korang yg minat baca novel nak gak join...
Korang boleh LIKE page PilihanPopular Wadah Jiwa Bangsa
page ni kiranya page cawangan utk popular di seluruh Malaysia...
Lepas susun sinopsis tu... hantarlah jawapan...
Korang boleh hantar kat inbox page atau email...
Aku hantar kat inbox jer...

Korang nak cuba gak...
Ok... korang coba susun sinopsis di bawah k..

PENGENALAN :

Pengenalan :
“ Kau bukak mata kau besar-besar! Kau tengok betul-betul muka kau yang selekeh, berkerak yang buruk tu dalam cermin ni! Kau ingat aku saja-saja nak kahwin dengan kau! Hei bodohlah kau ni! Anak ini lahir bukan atas kerelaan aku! Kau tau tak betapa jijiknya aku menengok muka kau. Jijik, tahu tak! Kalau boleh hujung jari kau pun aku tak nak sentuh. Geli! Sebab yang aku rasa dekat kau selama ini, hanya benci! Benci! Benci!!! Hambur Zarif dengan kebencian yang begitu tepu di hati."


 Tanpa belas mahu pun simpati, hidup seorang gadis sanggup dihancurkan demi mencapai visi untuk membolot harta emak mentuanya. Tapi kenapa Dian yang dipilihnya? Kenapa gadis malang ini yang menjadi mangsa mereka ?


Allahuakbar! Raung Dian. Menggeletar seluruh badannya mendengar pengakuan biadab suaminya itu. 


Dian Zara, seorang anak yatim piatu yang menumpang kasih dengan neneknya. Emak saudaranya, Kamsiah tidak henti-henti menyeksa hidupnya. Maki hamun, pukul, cerca sudah lali dalam dirinya.

 Menjadi orang gaji bagaikan memberi sinar baru dalam hidupnya. Tapi sementara cuma. Perkenalan dengan cucu majikannya telah membuka tirai penderitaan dalam hidupnya semula.


Memekiklah ! Meraunglah ! Menjeritlah ! Keluarlah air mata darah kau hingga menitis di setiap anak tangga itu sekalipun ! 

Tapi itulah kenyataannya. Itulah kebenarannya. Pahit ! Cukup pahit ! Dan kepahitan yang ditelan oleh Dian itu menyebabkan dia bangkit dalam hidupnya. Kala itu biarpun beribu sesalan terucap di bibir lelaki ini, semuanya sudah tidak bererti padanya lagi. 


Aku tidak akan berpaling lagi ! Hatiku sudah mati ! Mati buat kau! 


Impian gadis muda ini untuk belajar hingga ke menara gading telah musnah di tengah jalan. Dian disuruh menjadi orang gaji. Dia akur dengan kehendak emak saudaranya. 


Jangan kau berani nak mempermainkan takdir aku lagi ! Aku yang akan tentukan jalan hidupku ! Kerana Takdir itu milik aku ! 


Dian telah ditipu dengan janji manis seorang lelaki. Janji untuk membahagiakan hidupnya hanyalah dusta belaka. Zarif Adha, kerjaya dan kekayaan keluarganya menjadikan dirinya seorang yang angkuh dan sombong. 


Keangkuhan dan kesombongannya itu menyebabkan dia tidak teragak-agak mempermainkan hidup gadis naif ini. Rupanya dalam diam ada rancangan yang diatur dengan mamanya. Datin Munirah, ketamakannya menjadikan dia lupa pada batas agama.

Sinopsis ni ada 11 keratan tak termasuk pengenalan...
Korang cuma perlu hantar susunan 11 keratan tu jer...
Pengenalan tak perlu k...
Dan hantar jawapan korang selewatnya jam 10 pagi pada 23 April 2012
Selamat mencuba...
Manalah tahukan rezeki... :)



2 buah novel Siti Rosmizah terbitan Buku Prima

2 buah novel terbitan SR Publication
Read More
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...