Salam Jumaat # Cinta Ku Pada MU

41 comments


Setitis air hujan itu jatuh kelautan yg luas 
iaitu dunia yg penuh dgn cinta dan aku ada diantaranya..
kini setitis air hujan itu kini menjadi ombak yg besar dilautan itu...
aku tidak mengatakan cinta ku padanya begitu besar saat ini...
kerana aku takut mengalahkan cintaku kepada yg menciptakan aku.

Allah maha segala galanya..
dia lebih mengetahui lebih dari aku sendiri diatas sejadah kasihmu ku persembahkan diri ..
ku menadah tangan kekiblatmu...
aku bermohon penuh dgn keikhlasan...
cintamu sentiasa berpadu dihatiku 
memberi aku petunjuk dan hidayahmu 
hati yg gersang kini terisi dgn kalimahmu dan zikir zikir mu 
dgn lambaian kasih sayang mu.dgn cintaku penuh harapanku.
Read More

JOM JADI GENG BUI

24 comments

p/s : kmk sik mok lepaskan peluang tok... kmk join lagik... hehehe

Nak Join KLIK BANNER
Tarikh tutup : 30 Oktober 2012
Jam : 11.59 malam
Read More

Terima Kasih GSF

45 comments
Enrty ni KHAS untuk GSF....
Seronok sangat.... akhirnya secara rasmi aku...
Tersenarai dlm GROUP SEGAR FOLLOWER 
atau singkatannya GSF....

Pengasas GSF ni ialah MAMA ARINA...
Comel org nya...
Tengok header dia cantikkan...

Bunga hati mama

Terima kasih kepada ahli2 GSF yg sudi mencalonkan sy...
Insya-Allah sy akan berusaha sebaik mungkin dan...
Berusaha untuk sentiasa segar dalam group ni....
Read More

Salam Jumaat # BerSABAR

38 comments


‎"Sekiranya ada yang memburuk-burukkan kamu, maka berdiamlah diri.. Usah melenting kerana dia akan mendapat balasan dari ALLAH & apa yang dikatakannya itu boleh mengundang fitnah, maka ia adalah BERDOSA BESAR.. Biar buruk di mata manusia tetapi jangan buruk di sisi ALLAH TA'ALA...."

~Jangan berhenti berSABAR kerana akan ada keindahan di sebalik itu semua... InsyaAllah~

Sumber : FB : CINTA ALLAH CINTA ABADI
Read More

Tutorial : Private Entry (Password)

32 comments
Blogspot sahaja...

Ada sesetengah entry ni... kita tak nak kongsi dgn semua org...
Kita hanya nak kongsikan dengan individu tertentu je kan....


Langkah PERTAMA :

Pergi pada Layout.... Edit HTML dan letak code....

<script type="text/javascript" src="http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/jsencryption.js"></script>

 di bawah <head> atau di atas </head>

SAVE...

#setiap kali tukar template baru... korang kena masukkan semula ye...

Langkah KEDUA :

Pergi ke laman WEB ni : KLIK SINI

Key : masukkan kata laluan korang atau password atau kata kunci

Plain Text : tulis entry korang seperti biasa...

Klik Encrypt untuk mendapat code...

Copy code yang terdapat dalam kotak HTML Code

Langkah KETIGA :

Pergi ke blog korang...

CREATE NEW ENTRY

Pastikan entry dlm HTML


Paste kan Code tadi...

Kemudian Publish seperti biasa...

p/s : lepas ni mungkin ada entry aku yg private... dan org tertentu je yg aku bagi kata laluan... hehehe
Contoh di bawah ni : korang klik Show encryted text : kata laluan  masz sidek
selamat mencuba


Read More
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...