TM WIFI ZONE

Selalu tak jumpa simbol TM WIFI ni??
Selalukan.. tempat awam byk kan..
Mungkin ramai yg tahu mcm mana fungsinya..
dan mungkin ramai juga tak tahu mcm mana nak guna..
Aku mula2 dulu pun tak tahu mcm mana nak guna TM WIFI ni..
nak kata WIFI FREE.. tak dpt on9 kan... huhu
 
ok...
Rumah korang ada wifi tak?? tak pun opis??
kat situlah penghubung TM WIFI ni..
Masa mula2 pasang WIFI.. mesti pihak TM ada bagi kertas yg ada USERNAME dan PASWORD untuk akses TM kan.. dia org siap pesan jgn hilangkan kertas tu simpan je..(kalau tak silap kertas tu warna hijau)
 
 
Masa nak guna TM WIFI.. mesti dia suruh LOG IN kan..
Masukkan USERNAME dan PASWORD
(Contoh usename : username@streamyx.my
Contoh pword : 123abc)
lps tu nanti dia suruh kt konfom divice yg kt guna kat email.
Lps konfom.. dapatlah korang guna TM WIFI ni..
 
*CUMA 3 DIVICE JE DPT GUNA TM WIFI NI..  
hehe.. jadi jgn suka suki bagi username dan password kat org lain..
 
*kalau ada kekurangan maafkan sya ye... hanya kongsi apa yg saya tahu je...
Previous
Next Post »

4 Komen

Write Komen
Ann Ishak
AUTHOR
Khamis, Oktober 16, 2014 10:49:00 PG delete

oh begitu ke caranya...noted :)

Reply
avatar
Rabu, Oktober 22, 2014 4:08:00 PTG delete

salam singgah www.nzlee.com

kiranya hanya pelanggan tm je la yg dapat.

Reply
avatar
Nabihah
AUTHOR
Isnin, November 10, 2014 12:05:00 PTG delete

"follow blog saya balik dan singgah selalu link terima kasih"

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon