First Time menDobi..

Kebusyan melanda.. First time pergi kedai dobi dan rasa jakun sgt hahaha. Aku dan adik aku minggu ni tak sempat nak cuci pakaian jadi kt putuskan cuci kat dobi je.. Tu pun pakai pintu belakang dobi, malu pulak rasanya nak guna pindu depan..


RM 9 di habiskan utk mendobi ni. Mahal atau murah?? Bagi aku mahal.. RM5 utk mencuci dan spin.. Dan RM4 utk kering.. Lps kering boleh terus lipat dan sampai rumah simpan dlm almari terus tak payah jemur dahhh...

Dobi ni di buka 24 jam.. Kalau pagi sibuk boleh pergi petang.. Kalau petang sibuk boleh pergi malam.. Dan kalau malu org tengok, pergilah tengah malam.. Hehehe

P/s ; memandangkan minggu ni sibuk wedding kazen ingat nak hantar baju kat dobi lagi tp utk kering je.. Cuci dan Spin kan pakaian kat rumah dan keringkan kat dobi je Jimat duit dan masa.. Hehe

Lokasi ; Laundry Bar Taman Sukma, Jalan Sultan Tengah Kuching. (Bersebelahan Jung Rong)
Previous
Next Post »

1 Komen:

Write Komen
Zie Madini
AUTHOR
Selasa, Mac 10, 2015 1:16:00 PTG delete

dulu masa di sarawak musim hujan kan masz, laku wooo kedai dobi. bersusun org nak pakai.

so far zie belum pernah lagi ke dobi. hehe

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon