Tutorial : Histats (UV dan PV Blog)

Histats merupakan salah satu cara untuk kita mengetahui UV dan PV blog.. Apa UV dan PV?
UV ialah Unique Visitor dan PV ialah Page View...

Langkah Pertama REGISTER HISTATS.. kalau korang pernah register log in je..
Isi segala butiran...

Langkah Kedua dan Seterusnya ni.. Kita nak buat Code Histats dan masukkan dalam blog...

Klik URL blog..

Klik Counter Code

Add New Counter

Pilih Style yang korang nak.. Blog ni aku pilih style TEXT..

Tick Informasi yang korang nak paparkan di Blog.. Kalau nak senang tick semua dan klik SAVE


Klik Counter ID dan pilih xhmtl
Buka blog... LAYOUT => ADD A GADGET => HMTL
Copy paste dan masukkan dalam hmtl..

SIAP...

*Maaf sekiranya ada kekurangan dan kesilapan.. 
Previous
Next Post »

2 Komen

Write Komen
Hamelia Hamid
AUTHOR
Khamis, April 16, 2015 5:36:00 PTG delete

Buka blog... LAYOAT => ADD A GADGET => HMTL


reen...LAYOUAT tu Layout ke.hehe

SAlam perkenalan dari kakmi... :)

Reply
avatar
Reena Sidek
AUTHOR
Jumaat, April 17, 2015 8:42:00 PTG delete

Hehehe... salam kenal kak mi... typo..terima kasih sya dah edit semula...

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon