Sayur Kacang Masak Sambal Udang

RESEPI SAYUR KACANG MASAK SAMBAL UDANG

RESEPI SAYUR KACANG MASAK SAMBAL UDANG

Salam..
Selamat berhujung minggu...
Kalau hujung minggu mood memasak tu ada sikit..hehe
Jadi aku nak masak yang simple je... 
Sayur Kacang Masal Sambang Udang sangat simple dan cepat di sediakan..

Bahan-bahan :
1-2 ikat sayur kacang
2 bawang putih
3 bawang merah
2 bawang besar
1 tin sambal udang Yeo's
Minyak masak, garam, aji, sedikit gula dan sedikit kicap masin


Cara-cara
1. Panaskan minyak, tumiskan bawang merah dan bawang putih yang telah dihiris hingga sedikit kekuningan..
2. Masukkan sambal udang Yeo's. Gaul dan biarkan memdidih kejap.
3. Masukkan sayur kacang dan bawang besar yang telah di hiris...
4. Kalau kering tambah sedikit air.
5. Gaul rata, masukkan garam, aji, sedikit gula (1sudu teh) dan sedikit kicap (1sudu makan).
6. Gaul hingga sebati dan sehingga sayur kacang separuh masak atau masak.
7. Tutup api dan siap di hidang.

Previous
Next Post »

6 Komen

Write Komen
mas saari
AUTHOR
Isnin, Mei 11, 2015 12:03:00 PG delete

sedap.. suka masakan camni, simple dan senang dimasak..

Reply
avatar
Khoo Chee
AUTHOR
Rabu, Mei 13, 2015 6:38:00 PTG delete

simple dan sedap.. ble try dekat hostel.. hehe.. tq reen..

Reply
avatar
Amy J
AUTHOR
Jumaat, Mei 29, 2015 1:19:00 PG delete

sedap! saya pernah masak macam ni juga. hehehe

saya klik2 semua iklan kak reen sekali ^^,

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon