Sedapnya Paratha


Paratha.. Selalu aku lalu je kedai ni..
Tak pernah nak singgah beli..
Bulan lepas, adik aku cakap paratha ni sedap dia nak beli..
Jadi aku nak cuba juga, beli satu...
5 minit aku fikir nak makan inti apa... hahaha
Sampai bosan muka tukang masak paratha ni..
Lepas 5 minit aku pun pilih nak makan Chicken Floss..


Dari permerhatian aku.. kulit paratha ni aku tengok mcm roti canai je..
Lepas tu letak ini di atas.. bawang, sayur, mayonis dan sos..
Bila masak.. lipat segitiga dan masuk dalam bekas kotak...
Sedap di makan ketika masih panas..


 ~ Kali pertama aku makan ni di Summer Mall dan kali kedua di City One..
Dan pastinya selepas ni ada kali ketiga, ke empat, ke lima dan kali ke.....
hehe ~

Previous
Next Post »

8 Komen

Write Komen
ahkak gojes
AUTHOR
Isnin, Jun 01, 2015 12:35:00 PTG delete

yang pasti...ianya pasti sedap kan....dan yang sangat pasti...berat badan akan bertambah bila makin kerap membeli paratha...

Reply
avatar
Arina Shamsul
AUTHOR
Isnin, Jun 01, 2015 1:32:00 PTG delete

mesti sedap kan? dah sampai patlimaenam dah tu..hihihihi

jemput baca entri ini

http://wwwmarina-arina.blogspot.com/2015/05/whats-app-blogger-team.html?m=1

Reply
avatar
Isnin, Jun 01, 2015 5:36:00 PTG delete

kompius antara paratha dengan roti canai..sebab kengkadang roti canai tu pon pnaggil paratha jugakk.. tp macm menarik je niii..

Reply
avatar
DRAMATIC UNIQ
AUTHOR
Khamis, Jun 04, 2015 6:20:00 PTG delete

kalau tengok movie hindustan selalu depa sebut2 pasal paratha ni..
issyyhhkk...!! kena try jugak sekali ni... :)

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon