Update Entry Tanpa Internet

Update Entry Tanpa Internet

Apa gunanya blog kalau tak dapat update..
Apa gunanya entry kalau tk dapat publish…
Dan apa gunanya idea kalau tak dapat dibaca..
Semangat yang menjulang seperti api hilang bila tak boleh online…
Ni salah satu cara nak update entry kalau tak de internet…
MICROSOFT WORD
Karangkan idea korang dalam Microsoft word…
Buat ayat… reka ayat…
Draf la sebanyak mana entry yang korang nak…
Buat satu FOLDER KHAS untuk entry blog…
Bila siap draf, simpankan…
Jangan jadikan tak de internet, tak boleh nak buat entry..
Inilah penyelesaian, sementara menunggu internet ada...
Bila dah ada internet..wifi ok atau data ok..
COPY AND PASTE entry korang ke blog..
Masukkan gambar yang di inginkan..
Dan KLIK PUBLISH...

Kelebihan Entry Microsoft Word :
Pertama, jimat masa untuk buat entry..
Kedua, yang guna data plan pun jimat sebab Microsoft word tak guna data..

Ketiga, boleh mengarang entry bila-bila masa…


Previous
Next Post »

4 Komen

Write Komen
dya bunga
AUTHOR
Khamis, Jun 18, 2015 11:53:00 PG delete

dya nk cbe buat dlm word dlu lh..

Reply
avatar
Mira Adzlia
AUTHOR
Khamis, Jun 18, 2015 12:16:00 PTG delete

pnah buat dlu..tp bkn dlm word..dlm memo pad kt fon je..hihi

miraadzlia.blogspot.com

Reply
avatar
Azlinda Azman
AUTHOR
Khamis, Jun 18, 2015 12:56:00 PTG delete

Sabar banyak2 ye.. Salam Ramadhan!!

~ www.azlindaalin.com

Reply
avatar
Khamis, Jun 18, 2015 1:26:00 PTG delete

Kalau guna tabs atau IPAD, install je apps for Blogger... boleh buat entry OFFLINE atau pun ONLINE... draft tu nanti akan sync ke blogger akaun... just ammend apa yang patut then publish jer...

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon