Tutorial : Check Kelajuan Website dan Blog

Tutorial : Check Kelajuan Website dan Blog

Bagi seorang blogger loading website yang laju amat penting untuk menarik pembaca ke blog..
Loading yang lama membuat pembaca lari dan klik pangkah...
Dan Loading yang lama juga membawa maksud website kita tu terlalu berat..
Ok.. Untuk Check Kelajuan Website dan Blog korang..

Tutorial : Check Kelajuan Website dan Blog

Masukkan URL BLOG dan Klik ANALYZE

Tutorial : Check Kelajuan Website dan Blog

Lepas Klik Analyze.. Korang akan tahu kelajuan blog korang.. Laju atau Lembab...

Tutorial : Check Kelajuan Website dan Blog

Korang boleh check apa yang menyebabkan blog korang Lembab.. 
Klik show how to fix...
Korang boleh check loading versi Mobile dan Desktop... 
Lepas tu, korang buang la apa widget yang menyebabkan blog korang berat..

Tutorial : Check Kelajuan Website dan Blog

Loading blog aku ok tak? Tengah usaha supaya loading dah terlalu lama sangat.. 


Previous
Next Post »

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon