KEK TIRAMISU HOMEMADE

KEK TIRAMISU HOMEMADE


KEK TIRAMISU HOMEMADE

BAHAN:

4 sudu besar tepung kastard
1 tin susu cair
1/2 tin susu pekat
1 cawan air
biskut roti crackers ( mana2 jenis crackers boleh)
milo (untuk di tabur)



CARA MEMBUATNYA:
  1. Masakkan tepung kastard, susu cair, susu pekat, dan air sampai pekat dan likat.
  2. Tutup api dan biarkan seketika.
  3. Susun biskut dalam bekas, curahkan kastard sedikit dan ratakan keseluruh roti.. tabaurkan milo di permukaan nya ( tak nak tabur pun boleh)
  4. Ulang step 3 sampai habis adunan kastard.
  5. Akhir sekali, tabur milo dan sejukkan dalam peti sejuk.
Previous
Next Post »

7 Komen

Write Komen
Selasa, Ogos 18, 2015 6:23:00 PTG delete

simple nya resepi ni..ada susu pekat tu mesti sedap kek ni berlemakk..nak try nanti

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
Rabu, Ogos 19, 2015 9:25:00 PTG delete

Assalammualaikum. .PC singgah ukhuwah..
Lapang2 ada rezeki boleh cuba ni..

Reply
avatar
yanie yusuf
AUTHOR
Khamis, Ogos 20, 2015 10:37:00 PG delete

simple je kan..macam nak buat lah...

Reply
avatar
Zura Mien
AUTHOR
Jumaat, Ogos 21, 2015 9:02:00 PG delete

eh simple je resepinya... sebelum ni buat tapi guna cream cheese.ni wajib cuba ni. tq for sharing the recipe.

By the way jemput ke blog saya ye. Done follow ur blog :). Salam perkenalan dari saya.

umminuma.blogspot.com

Reply
avatar
Yana Libra
AUTHOR
Jumaat, Ogos 21, 2015 4:09:00 PTG delete

cam sng je nak buat ni..huhu

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon