Perbezaan Antara Pencinta Kucing Dan Orang Biasa

Perbezaan Antara Pencinta Kucing Dan Orang Biasa



Kucing merupakan haiwan yang mampu menghilangkan stress tuannya...
Seseorang yang suka kan kucing mempunyai sifat yang penyayang dalam dirinya..
Tapi tak semua suka kan kucing... 
Bagi kami pencinta kucing andai anda tidak sukakan kucing jangan lah zalimi mereka.. 
Hanya itu je permintakaan kami.. Jangan zamili kucing-kucing...

Perbezaan antara si pecinta kucing dan orang biasa ialah :

Gaji :
  • PENCINTA KUCING akan menperuntukkan sedikit duit gaji untuk membeli makanan, mainan dan supplement untuk kucing..
  • ORANG BIASA akan menghabiskan duit untuk membeli keperluan sendiri.


Hujung Minggu :
  • PENCINTA KUCING akan menghabiskan masa hujung minggu dengan bermain dengan anak bulus.
  • ORANG BIASA akan menghabiskan masa hujung minggu dengan makan angin, tengok wayang dan aktiviti luar


Cuti Panjang :
  • PENCINTA KUCING, sekiranya cuti panjang pecinta kucing akan duduk di rumah dan tidak sanggup berjauhan dan tidak sampai hati untuk meninggalkan anak bulus. Dan sekiranya terpaksa, pecinta kucing sanggup membawa anak bulus kemana sana dia pergi ketika cuti panjang. (Contoh : membawa anak bulus balik kampung bersama-sama)
  • ORANG BIASA, cuti panjang akan di habiskan dengan melancong atau balik kampung.


Makan Luar :
  • PENCINTA KUCING akan memberi dan berkongsi bahagiannya kepada kucing jalanan.
  • ORNG BIASA, hanya akan melihat dan tidak memperdulikan kucing yang meminta belas untuk sedikit sisa makanan.. huhu


Ambil MC :
  • PECINTA KUCING sanggup mengambil MC sekiranya kucing tidak sihat dan membawa kucing ke klinik haiwan untuk mendapatkan rawatan
  • ORANG BIASA, akan mengambil MC sekiranya sendiri tidak sihat.


PERGI KERJA LEWAT :
  • PENCINTA KUCING akan lewat ke tempat kerja kerana membersih liter box, tukar air minuman, tukar kibbles, memberi wet food dan kucing ingin bermanja minta di belai.
  • ORANG BIASA, biasanya keawat ke tempat kerja kerana bangun lambat, lupa setereka baju..


Walaupun hanya ORANG BIASA tapi aku yakin dia orang tak membenci kucing,, cuma untuk membela kucing mungkin di luar kemampuan mereka.. Tak semua orang mampu membela kucing , banyak faktor dan mungkin salah satu faktornya ialah kesihatan dan sebagainya... 

Previous
Next Post »

4 Komen

Write Komen
NURUL AFIQAH
AUTHOR
Khamis, Ogos 06, 2015 12:01:00 PG delete

bagus sgt pencinta kucing ni..sebab kucing pon haiwan yg Rasulullah syg :)

Reply
avatar
Jumaat, Ogos 07, 2015 11:23:00 PG delete

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Reply
avatar
Sabtu, Ogos 08, 2015 8:34:00 PG delete

kalau kucing sy sakit risau sangat2. sampai menangis. hehe. kalu diri sendiri sakit, sanggup bertahan.

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon