Memaniskan Limau Yang Masam

Memaniskan Limau Yang Masam



Masamnya... sampai terpejam mata sebab limau yang masam...
Kadang-kadang kalau makan limau yang masam sedikit memang sedap..
Di cecah pula dengan sedikit kicap masin atau garam..
Memang sedap sangat...

Tapi kalau limau yang masam sangat, aku tak berapa suka..
Dan pasti, limau tu tak akan habis di makan...
Menjadi pembaziran pula bila limau yang masam itu di buang..

Nak makan tp masam..
Nak buang, sayang sebab membazir..
Ini tip atau petua untuk memaniskan limau yang masam..

  • Ambil air suam dan masukkan ke dalam besen. Kuantitinya bergantung kepada jumlah buah limau.

  • Masukkan buah limau yang masam tadi ke dalam besen. Rendam selama 10 minit.

  • Keluarkan buah dan sejukkan di dalam peti sejuk. hasilnya , isi buah limau akan menjadi manis atau kurang masam berbanding sebelumnya.


Previous
Next Post »

2 Komen

Write Komen
kak gojes
AUTHOR
Selasa, Oktober 27, 2015 12:00:00 PTG delete

first time pulak tau cara mcm ni reena...

Reply
avatar
Amanda Suria
AUTHOR
Selasa, Oktober 27, 2015 1:15:00 PTG delete

First time dengar ni...thanks reena atas perkongsian...

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon