UTC : Pusat Tranformasi Bandar

2 comments


UTC adalah singkatan kepada URBAN TRANSFORMASI CENTRE atau PUSAT TRANFORMASI BANDAR. UTC juga merupakan Satu Hentian Pelbagai Perkhidmatan Di Bawah Satu Bumbung.


Alamat 
UTC SARAWAK, Jalan Padungan, 93100 Kuching, Sarawak.
Tel : 082-420 202

Waktu operasi SETIAP HARI kecuali cuti umum.
Jumaat 8 pagi - 12pm , 2.30pm - 10pm
Sabtu - Khamis 8am -10pm

Senarai Agensi dan Perkhidmatan di UTC
  • Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM)
  • Jabatan Pendaftaran Negara (JPN)
  • Kementerian Sumber Mabusia (JOBS M'SIA)
  • Suruhanjaya Pengankutan Awam Darat (SPAD)
  • Jabatan Pengankutan Jalan (JPJ)
  • Jabatan Imigresen Malaysia (JIM)
  • Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN)
  • Kementerian Sumber Manusia (JPK/JTM/PTPTK)
  • e Perolehan (MOF)
  • Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP)
  • Kedai Gambar (SRATA)
  • Web & Domain Registration (BUBTECH)


Boleh juga melayari laman web UTC http://www.utc.my/
Read More

CUACA PANAS PUNCA STROK HABA

Leave a Comment
Sekarang banyak berita cuaca  panas  melampau di dada2 akhbar..
Berita demam panas pun byk kt dengar..
Cuaca panas yang berpanjangan akan menyebabkan musim kemarau...
Cuaca panas yang melampau ini punca serangan penyakit STROK HABA

Dalam cuaca panas ni BANYAKKAN MINUM AIR PUTIH untuk MENGELAK DEHIDRASI BADAN... 

Dan kalau dah ada tanda2 deman panas.. segeralah mendapat rawatan..

Read More

Renew Lesen

Leave a Comment
Salam.. Alhamdulillah lesen untuk tahun ini dah renew..
Jadi tak risau nak bawa kereta nanti..
Kena renew awal sbb tarikh lahir jatuh CNY..
Tahun ni sama mcm tahun lepas lepas..
Aku renew kat pejabat pos je..
Tahun lps aku masih guna stail lesen lama tak de gambar..
Malas nak ke Pejabat JPJ di batu 10..
Jauh sangat huhu.. lagi pun aku tak biasa jalan nak ke sana..
Ada satu lagi tempat untuk renew lesen di UTC..
Nanti aku up nanti entry mengenai UTC ni.. 


Untuk yg wish bday aku.. THANK YOU SO MUCH..
Especially KBBA Bornea..
To my sis.. Thank You buat Homemade Tiramitsu ni..
Resepi Homemade Tiramitsu ni nanti aku up juga..
Kakak dah bagi izin juga.. 
Asal dia buat kek mesti dia suruh aku up kat entry tp aku x sempat nak buat..
hehehe...

Read More

Hidup dan Mati

Leave a Comment

Mati itu pasti.....
Dan hidup itu Insya-ALLAH...

Mati..... huuuu... takut.....
Hakikat semua takut mati.....
Kadang2 terpikir....
Kenapa kita masih hidup....
Dan selalunya kita akan jawab...
"Belum ajal"
"Berpantang maut sebelum ajal"
Dan yang pastinya...
"Tugas MALAIKAT MAUT iaitu mematikan apabila sudah sampai ajal dan tugasnya mengambil nyawa tidak akan cepat sesaat dan tidak akan lewat sesaat..."




Dan yang pasti ALLAH panjangkan usia kita supaya kita memperbanyakkan amal soleh.. meningkatkan Iman... 


"Terima Kasih Ya Allah kerana memanjangkan Usiaku.. Memberi peluang kepada ku untuk beramal, meningkatkan amal ibadahku.. 
Bertambahnya Usia ni bererti semakin pendeklah hayat ku di Dunia ni..."
Read More

TEMPAT MENARIK | Satok Uptown Market

Leave a Comment

SATOK UPTOWN MARKET bakal di buka tak lama lagi..
Tak sabar rasanya nak merasai keadaan seperti PASAR MINGGU SATOK dulu...

SATOK UPTOWN MARKET akan di adakan di perkarang DEWAN SUARAH, KUCHING bermula dari hari JUMAAT malam sehingga AHAD..
Satok Uptown Marked ni akan beroperasi dari malam sampai pagi sampailah ke malam semula..

SATOK UPTOWN MARKED akan mula beroperasi 27 Februari 2015 (JUMAAT) dan perasmian pada 28 Februari 2015.

Tapak jualan untuk sebulan ialah RM200 dan kepada yang berminat boleh hubungi talian 082-442012 atau fax 082-449079 untuk tempahan dan daftar tapak jualan...
Read More

Header 2015

2 comments
Salam...


Header merah ni rasanya lama dah aku guna.. tak silap 2 tahun lebih..
Dah tiba masanya aku tukar header baru.. 
Header baru ni gambar gadis comel ni aku ambil kat google.. thanks google..
lps tu aku edit dan buat guna power point
boleh rujuk kat TUTO di atas cara nak buat header sendiri
Header kali ni simple je...
Nak guna tulisan mcm header sebelum ni tp tak jumpa..
Jadi hasil jadi mcm kat bawah ni...



REENA SIDEK.. sebelum ni guna nama MASZ SIDEK.. 
tak kisah la sbb dua2 nama akukan... Masz pun aku Reena pun aku.. 
Tengok je url blog aku http://masrinasidek.blogspot.com...
Bukti masz dan reena nama aku.. hehehe

Read More
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...