Cara Hilangkan Dakwat Kekal Suruhanjaya Pilihan Raya

Leave a Comment

Cara Hilangkan Dakwat Kekal Suruhanjaya Pilihan Raya


Tanggal 7 Mei 2016, rakyat Sarawak di beri mandat untuk memilih pemimpin untuk penggal baru... Semua sedia maklum yang jari pengundi yang membuang undi akan di warnakan dengan dakwat kekal. Reen akui, dakwat kali ni memang kekal.. huhu. Hari ni, merupakan hari ke 3 selepas pilihan raya dan dakwat di jari ni tak de tanda nak pudar.. dan hari ni viral di facebook cara hilangkan dakwat kekal Suruhanjaya Pilihan Raya.

Cara Hilangkan Dakwat Kekal Suruhanjaya Pilihan Raya

Sebuah page telah berkongsi cara hilangkan dakwat kekal ni dengan menggunakan air soya.. Reen salah seorang yang telah mencuba cara ni.. memang cara ni berkesan sedikit tapi bagi Reen mengambil masa untuk menghilangkan dakwat kekal ni. Reen rendamkan hampir 30 minit jari telunjuk dalam air soya tapi hanya sedikit je yang hilang..

Cara Hilangkan Dakwat Kekal Suruhanjaya Pilihan Raya

Bila air soya kurang berkesan untuk menghilangkan dakwat kekal.. Reen cuba menggunakan Klorok, tak sampai 5 minit, rendam gosok jari, rendam gosok jari. Tak sampai 5 minit, dakwat kekal semakin pudar dan hilang..

Di akui, Reen rasa tak selesa bila dakwat kekal ni. Kulit jari rasa kering dan kulit jari rasa tegang... Sebab tu, Reen sedaya upaya menghilangkan warna dakwat kekal ni..
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

0 Komen:

Catat Ulasan

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...