Semak Kelajuan Website Anda Di Server Speed Checker

3 comments

Semak Kelajuan Website Anda Di Server Speed Checker


Kelajuan sebuah website mampu mempengaruhi seseorang melawat sesebuah blog.. Memang diakui, bila sesebuah website itu terlalu perlahan untuk dimasuki, ia mampu membuat pelawat lari dari website kita... 

Adakah Website Anda Cukup Kuat? Untuk mengetahui adakah laman web kita kuat atau tidak, boleh semak di SERVER SPEED CHECKER..  Serves Speed Checker akan menguji kelajuan website di 8 buah negara iaitu New York, LA, London , Brazil , India, Singapura, Jepun dan Australia.

Semak Kelajuan Website Anda Di Server Speed Checker

Serves Speed Checker ini akan menguji tindak balas hosting korang. Kelajuan hosting korang bergantung kepada beberapa faktor seperti kelajuan serves ke lokasi hosting korang. Selain itu, kod, caching, kandungan sistem penyampaian dan banyak lagi juga boleh mempengaruhi kelajuan website kita.

Respon tindak balas kelajuan website kita pula bergantung kepada kualiti rangkaian (network). Dan menurut GOOGLE, response speed yang terbaik ialah bawah 200ms.

Reen cuba uji dua website rakan blogger... 

Semak Kelajuan Website Anda Di Server Speed Checker

Semak Kelajuan Website Anda Di Server Speed Checker

Walaupun dapat B, Reen rasa website Nazlee dan Wayne antara website yang laju Reen jumpa... 

Semak Kelajuan Website Anda Di Server Speed Checker

Website YOUTUBE pula dapat A+.. wow memang terbaik, antara laman web yang banyak pelayar.. 

Jum Semak Kelajuan Website Anda Di Serves Speed Checker di http://www.bitcatcha.com/
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

3 ulasan:

  1. Saya ada cuba semak kelelajuan blog saya menggunakan ip yg berbeza2, cth masa di ofis dapat result yg bagus A+, guna data celcom dapat B dan guna wifi tm dapat C.
    Pertanyaan saya adakah boleh diukur kelajuan sebenar jika menggunakan akses internet berbeza dgn result berbeza.

    BalasPadam
  2. oooo.. sy pun dah try juga.. cuba test betul ke laju nak masuk blog sy ni.. hehe..

    BalasPadam
  3. wahhh baguihnya ade server speed checker ni kan. boleh check.
    kakcik dah check tapi resultnya..sobsobbb sikit. malu nak share kat sini hahaha.

    BalasPadam

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...