Tip Memilih Nude Lipstik Mengikut Tona Kulit

4 comments

Tip Memilih Nude Lipstik Mengikut Tona Kulit


Nude Lipstik.. Tengok orang guna nude lipstik ni nampak cantik je... nampak sangat nuetral dan sangat sesuai dengan bibir dan kulit mereka.. Tapi tak semua wanita di luar sana sesuai menggunakan nude lipstik.. Sebelum membeli dan menggunakan warna nude lipstik ni, kita kena tahu tona kulit kita macam mana.. dan warna nude lipstik apa yang sesuai dengan bibir dan wajah kita..

Tip Memilih Nude Lipstik Mengikut Tona Kulit

Untuk mereka yang berkulit Putih. Nude Lipstik yang sesuai ialah warna light pink iaitu memiliki sedikit sentuhan peach atau coral... Pilih warna yang cerah untuk mengelak diri korang kelihatan pucat atau sakit..

Untuk mereka yang berkulit Kunig Langsat pula.. Nude Lipstiks yang sesuai ialah warna orange peach, medium pink atau apricot. Warna ini sangat sesuai untuk kulit wanita Asia..

Untuk kulit Sawo Matang.. mereka yang memiliki kulit yang tidak terlalu putih atau gelap.. Warna Nude Lipstik yang sesuai ialah warna rose, caramel, atau dark apricot

Dan untuk mereka yang memiliki kulit yang Gelap.. Nude Lipstik yang sesuai ialah brownish red, dark berry atau dark beige


Oleh itu, sebelum membeli Nude Lipstik, pastikan tona kulit korang dahulu... jangan terikut-ikut bila melihat orang lain cantik pakai warna tu.. korang pula cuba warna tu juga... kalau sesuai dengan korang tak pe juga.. kalau tak sesuai.. huhuhu.. lipstik pula korang salahkan... rasa rugi bila duit melayang dan lipstik tak di gunakan sebab tak sesuai dengan tona kulit... 





Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

4 ulasan:

  1. Suka nude lipstik..akak jenis kulit kuning langsat..eh...sawo matang...eh..ntah la..akak belasah je...

    BalasPadam
  2. Haaaa.. tq tips.. sebelum ni memang ragu2 nak beli..

    BalasPadam
  3. tp yg jenis pakai lipstick hitam or purple gelap macam gambar yg viral baru2 ni tu macam mana plak..? hehehehe

    BalasPadam

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...