CIMB Click Memudahkan Transaksi Online Ke Tabung Haji

CIMB Click Memudahkan Transaksi Online Ke Tabung Haji



CIMB Click Memudahkan Transaksi Online Ke Tabung Haji | Lama dah Reen tercari-cari cara nak tranfer duit dari CIMB Click ke Tabung Haji... Alhamdulillah jumpa.. Sekarang ni Reen tengah nak disiplinkan diri untuk menyimpan duit untuk Tabung Bunian.... Dan Reen jadikan Tabung Haji sebagai Tabung Bunian Reen..

Mesti ada yang tertanya-tanya APA TABUNG BUNIAN? 
- Tabung bunian merupakan simpanan wang yang kita tak akan usik. Kita simpan. simpan dan simpan je.. 
- Kena disiplin kan diri, jangan gatal-gatal nak ambil.. Kena bayangkan wang tu tak wujud.. maksud Reen kat sini.. Lepas kita simpan, buat macam tak tahu atau tak ingat yang kita ada simpan duit untuk tabung bunian..
- Amalkan penyimpanan ni tiap-tiap bulan.. Kalau ada duit lebih, boleh terus salur ke tabung bunian..
- Selain itu, sediakan tabung khas untuk wang lebihan.. contoh lepas membeli barang keperluan ada baki duit.. simpan baki duit itu dalam tabung khas, kemudian setiap hujung bulan, boleh di simpan di dalam tabung bunian..
- Untuk ibu bapa, semasa perayaan anak-anak biasanya akan memperolehi duit raya.. elok sediakan tabung bunian untuk mereka juga.. (Seawal usia 6 bulan, anak kita dah boleh buka akaun Tabung Haji..)

Di harap penerangan Reen di atas dapat membantu korang memahami apa itu tabung bunian..

k.. Reen nak tunjukkan cara traksaksi online untuk CIMB Click ke Tabung Haji... Terima kasih Kak Lynda yang sudi buat tutorial ni... 

1) Log In CIMB Click..

2) Klik PAY > BILLS


3) Di bahagian PAY BILLS.. Isi :
 FROM (Akaun bank) > CIMB Click (Taip Lembaga Tabung Haji) > SUBMIT


4) Akan keluar borang BILL IDENTIFICATION - LEMBAGA TABUNG HAJI... Isi :
BILL ACOOUNT NUMBER (No Akaun Tabung Haji) > TH ACCT HOLDER IC NUMBER (Isi Kad Pengenalan) > AMOUNT (Jumlah Duit) > BILL NICKNAME > PROCEED TO PAYMENT
- Kalau korang nak masukkan duit ke akaun mak ayah, isteri, atau anak.. masukkan detail diaorang..


5) Klik CONFIRM > Klic TAC > Masukkan Number TAC


6) Selesai...

Sangat membantu dan menjimatkan masa.. 

Previous
Next Post »

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon