Cuci Dulu Sebelum Pakai

2 comments

Cuci Dulu Sebelum Pakai


Cuci Dulu Sebelum Pakai

Ramai yang suka pakai baju baru yang dibeli tanpa dibasuh terlebih dahulu. Ada juga yang tak sempat bawa balik dah terus pakai. Sebenarnya setiap kali kita beli pakaian baru kita kena basuh dahulu. 

1. Semestinya baju yang anda beli pernah dicuba oleh orang lain.

2. Bahaya bahan kimia pada pakaian ketika proses pembuatan. “Kebanyakan bahan kimia yang digunakan dalam pencelupan kain membolehkannya untuk diproses melalui peralatan berputar yang jadikannya iritasi kepada kulit,” jelas pakar pembuatan pakaian. 

3. Outerwear atau pakaian dry-clean tidak perlu untuk dicuci dahulu, tapi lebih elok jemur di bawah cahaya matahari untuk membasmi kuman.

Jadi ingat! Basuh dulu pakaian baru anda walaupun anda terlalu excited nak pakai
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

2 ulasan:

  1. Salam Ziarah blog sis..

    saya pun x pernah pakai baju @ seluar baru yg x basuh..

    geli... atas sebab2 cam yg sis ckp tu jugak la..hihi

    BalasPadam

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...