Mudah Mengantuk Ketika Menaiki Kenderaan

Mudah Mengantuk Ketika Menaiki Kenderaan


Baru je naik kenderaan tak sampai lima minit mata mula mengantuk..

Mudah Mengantuk Ketika Menaiki Kenderaan

3 sebab kenapa kita mudah tertidur ketika menaiki kenderaan :



1. Kenderaan yang selesa


Kereta tak ada lah tempat yang selesa mana pun nak tidur. Tapi disebabkan bukan kita yang kena drive jadi lebih baik tidur je. Dan ada orang lebih selesa tidur bila dia rasa tak selesa ada orang lain yang drive.


2. Highway Hypnosis 


Naik kereta boleh buat kita khayal sebabnya kita memandang benda yang sama je. Contohnya, line putih yang berterusan dan kereta yang bergerak. Atau lebih mudah bila orang gerakkan 'hipnosis ball' kat bawah ni depan mata kita. 


3. White noise 


White noise ni adalah bunyi yang sama dan berterus seperti bunyi tayar yang bergerak atas jalan. Bunyi tu kan sama je kalau anda naik kereta. Jadi, bila tiba-tiba ada bunyi lain macam break emergency atau kereta honk kita mesti terjaga. 



Mudah Mengantuk Ketika Menaiki Kenderaan

Mudah Mengantuk Ketika Menaiki Kenderaan
Previous
Next Post »

2 Komen

Write Komen
Sue Izza
AUTHOR
Khamis, September 08, 2016 12:03:00 PG delete

Alhamdulillah tak penah ngantuk tahap kronik lagi bila memandu,tapi kalau ngantuk juga sanggup benti mana2 yang sesuai tido dulu 10-15 minit hehehhe kalau jalan jauh la.

Reply
avatar
Azlinda Azman
AUTHOR
Jumaat, September 09, 2016 4:03:00 PTG delete

kerap ngantuk ni..kene amalkan tips reen nampaknya

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon