Tutorial OFF Notifications Video Live Di Facebook

Tutorial OFF Notifications Video Live Di Facebook


Tutorial OFF Notifications Video Live Di Facebook

Sejak adanya VIDEO LIVE kat Facebook ni, makin banyak pula NATIFICATIONS yang naik kat facebook kita kan... Takkan kita nak halang diorang buat LIVE kan.. Facebbok dia,, sukati dia lah kan... Takkan nak gara-gara Video Live tu kita nak UNFRIEND, UNFOLLOW atau BLOCK.. haha. mcm melampau je bunyi... putus sahabat sebab notification yang selalu naik kat facebook...

Bukan korang sorang je yang rasa terganggu.. pasti kebanyakkan yang rasa macam tu jugak termasuk Reen.. huhuhu.. Sebab kita ingatkan ada notification penting tapi rupa-rupanya tak penting bagi kita kan (mungkin penting orang lain)..

Ok.. Reen nak kongsi cara OFF kan NOTIFICATION VIDEO LIVE..

1. Langkah pertama : SETTING

Tutorial OFF Notifications Video Live Di Facebook

2. Langkah Kedua : KLIK NOTIFICATIONS

Tutorial OFF Notifications Video Live Di Facebook

3. Langkah Ketiga : KLIK EDIT (On Facebook : All notifications, all sound on)

Tutorial OFF Notifications Video Live Di Facebook

Langkah Empat : Cari LIVE VIDEO dan KLIK ALL OFF

Tutorial OFF Notifications Video Live Di Facebook

Haaaaa.. lepas ni, pasti facebook korang aman dan tenang dari bunyi-bunyi notification Live Video...

Selamat Mencuba....

Previous
Next Post »

1 Komen:

Write Komen
aRz MoHa
AUTHOR
Selasa, September 13, 2016 10:34:00 PG delete

video live pun nak unfriend hehehe

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon