Webfilm Cooking Hustle TNB CNY2017 Penuh Dengan Mesej Keharmonian

8 comments

Webfilm Cooking Hustle TNB CNY2017 Penuh Dengan Mesej Keharmonian


Korang ada tengok tak iklan TNB semperna Chinese New Year 2017 yang bertajuk Cooking Hustle... Sebelum tu aku nak ucapkan Selamat Tahun Baru Cina buat warga Malaysia yang menyambut CNY... Ok berbalik kepada iklan TNB, iklan ni kalau korang tengok memang ada unsur jenaka. Berkisahkan 3 orang menantu yang akan memasak dengan menggukan macam-macam skil, kemudian akan di hidangan kepada ibu mertua mereka.. Apa kata korang tonton dulu video iklan TNB ni..


Dah tengok... Apa yang korang paham tentang iklan Cooking Hustle ni? bukan sekedar lawak jenaka je kan, ada yang ingin di sampaikan TNB di dalam iklan ni untuk semua rakyat Malaysia. Aku akan huraikan apa yang aku faham dengan iklan ni..

Dalam iklan Cooking Hustle ni, semua ahli keluarga berkumpul dan 3 orang menantu perempuan di bagi tugasan untuk menyediakan juadah untuk Chinese New Year. Dengan kebolehan yang ada, masing-masing berusaha menunjukkan kepakaran cooking hustle supaya Maharani (ibu mertua) suka dengan masakan mereka. Apabila makanan telah siap di masak, kemudian di hidangkan kepada Maharani untuk di adili tapi malangkan makanan yang di masak ketiga-tiga menantu tidak menepati citarasa Maharani.. Huhuhu.. Nasib baik ada Maharaja (bapa mertua) yang bijaksana, dengan menggabungkan ketiga-tiga masakan menantu dan menjadi satu hidangan je. Keajaiban berlaku dan makanan tersebut menjadi lazat dan menggembirakan Maharani dan semua ahli keluarga... Happy ending.. Korang nampak tak moral of the story cerita ni..

Antara moral yang di ceritakan dalam iklan Cooking Hustle ni ialah :

  • Di tekankan bahawa Tahun Baru Cini adalah masa keluarga mengetepikan segala perbezaan dan merapatkan semula ikatan. 
  • Ketika ahli keluarga yang hadir adalah lebih penting daripada apa yang d hidangkan di atas meja. 
  • Sikap masing-masing mungkin menjadi punca pertelagahan di musim perayaan , apatah lagi dalam keluarga yang ramai. Sepatutnya perbezaan dirai bukan di ketepikan.
  • Seperti hidangan tahun baru yang beraneka jenis saiz, rasa dan rupa., begitulah juga ahli keluarga kita.
  • Bersatu kita teguh, bercerai kita roboh.
  • Kebahagiaan tercipta apabila kita semua bersatu hati dan mesra antara satu sama lain.


Table Of Harmony

Kalau korang dah pergi ke website Table Of Harmony korang boleh join Mystery Dish.. dan mengetahui apa hidangan misteri korang... Cara nak join Mystery Dish ni senang je :

Mula-kula korang masuk website ni https://betterbrighter.my/tableofharmony

Webfilm Cooking Hustle TNB CNY2017 Penuh Dengan Mesej Keharmonian

Klik UNVEIL MYSTERY DISHES

Kemudian Klik DISCOVER WHAT MYSTERY DISH YOU ARE AND JOIN THE TABLE

Webfilm Cooking Hustle TNB CNY2017 Penuh Dengan Mesej Keharmonian

Jawab soalan yang di berikan berdasarkan pesonaliti korang.. Pilih A, B, C atau D

Webfilm Cooking Hustle TNB CNY2017 Penuh Dengan Mesej Keharmonian

Jeng.. jeng.. jeng....Mystery Dish aku ialah Burnt Skin Chicken...

Aku dah rungkaikan Mystery Dish aku, korang? Apa tunggu lagi, jom la rungkaikan Mystery Dish korang.. Senang dan mudah je... Ikut langkah-langkah di atas... 

Korang juga boleh layari media sosial di bawah untuk maklumat lebih lanjut :

Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

8 ulasan:

  1. menarik webfilm tu, banyak mesej berguna yang disampaikan. TOH tu pun menarik, boleh cuba buat.

    BalasPadam
  2. Iklan ni terbaik ...ada mesej walaupun lawak...nak cuba jap mystery dish tu...

    BalasPadam
  3. menarik webfilm dari tnb ni..ada maksudnya yang tersendiri.

    BalasPadam
  4. Bersatu teguh, Bercerai roboh.. Hehe..

    BalasPadam
  5. Garangnya ayam tu.. hehehe.. dapat butterprawn..

    BalasPadam
  6. kelakar kan iklan ni..tapi banyak mesej positif dari iklan ni.

    BalasPadam
  7. dalam kelakar, ada banyak maksud. Bagus TNB

    BalasPadam

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...