#trending : Edit Gambar Berserta Nama Dengan Gabungan Aplikasi PicArt dan Fokus N Filters

6 comments

#trending : Edit Gambar Berserta Nama Dengan Gabungan Aplikasi Picart dan Fokus N Filter




Aku terjebak dengan #trending edit gambar ni.. hehehe.. buka facebook ramai yang post.. buka Intagram  pun ramai yang post.. macam wabak merebak je.. hehe.. dan pasti ramai juga yang teringin juga nak buat tapi tak tahu macam mana.. Jom aku kongsi caranya.. harap membantu korang.. Memang seronok dapat edit gambar ni..

Klik  

Klik Edit

Pilih gambar yang korang nak edit.

Klik Magic

Pilih RAINBOW

Save ke Galery.. Lepas tu Back semula..


Mulakan semula dengan Klik +


Pilih gambar warna warni yang korang telah SAVE di Aplikasi Fokus N Filters

Add Photo.

Pilih pemadam kat bahagian atas dan padan sekeliling gambar.

Ni hasilnya selepas di padam.

Kemudian Save di Galery dan keluar dari aplikasi PicArts.

Pergi Aplikasi Fokus N Filters. Klik Start.

Klik Galery dan pilih gambar yang di edit di PicArt tadi.

Klik TEXT dan buat nama atau ayat korang.. Lepas tu korang boleh tambah Icon (klik simbol)

Dah siap klik SAVE..

Siap dan ni hasilnya..


Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

6 ulasan:

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...