LANAFIRA.COM Butik Fesyen Online Muslimah

LANAFIRA.COM Butik Fesyen Online Muslimah


Bila pembangunan dan taraf hidup semakin maju, pelbagai perubahan juga berubah seiring dengan teknologi terkini.Tidak sukar untuk mencari pakaian muslimah sekarang, semua hanya di hujung jari kita je. Hanya GOOGLE je, pasti akan keluar senarai butik muslimah dan butik online yang Trendy, Affordable dan Quality. Aku nak kongsi dengan korang satu Butik Fesyen Muslimah yang ada ciri-ciri Tready, Affordable, Quality iaitu LANAFIRA.COM

LANAFIRA.COM Butik Fesyen Online Muslimah

LANAFIRA.COM merupakan Butik Online yang menyediakan pakaian-pakaian muslimah seperti baju kurung, kebaya, jubah, dress muslimah sehinggalah ke tudung. All In One, lengkap, tak perlu nak ke butik sana butik sini untuk mencari pakaian dan tudung yang sepadan. 

Harga? Ramai yang merasakan pakaian muslimah yang cantik-cantik dan bergaya ni mahal. Tapi di LANAFIRA.COM harga yang di tawarkan sangatlah mampu milik iaitu serendah RM60 sehingga RM140 dengan rekaan yang terkini. Korang boleh Filter kan harga dengan kemampuan korang.

LANAFIRA.COM Butik Fesyen Online Muslimah

Di LANAFIRA.COM korang juga boleh dapatkan tip-tip yang di sediakan untuk korang. Antara tip yang menarik minat aku ialah Tips Supaya Rambut Tidak Berbau dan Lebih Lembap Apabila Bertudung. Masalah yang sering menghantui wanita bertudung atau berhijab, rambut berbau apabila berhijab. Tip ini memang sangat membantu..

  • Tips 1: Cuci rambut secara konsisten sekurang-kurangnya 2 kali sehari. Tidak perlu cuci secara berlebihan kerana ini boleh menyebabkan kekeringan rambut. Selain itu penggunaan kondisioner rambut amat penting supaya tidak kering dan kusam. Terdapat banyak produk pencucian dan kondisioner rambut di pasaran sekarang pada harga yang berpatutan. Pilihlah mengikut produk yang anda suka dan sesuai dengan kulit anda.
  • Tips 2: Lakukan rawatan creambath ataupun hairmask secara berkala di salun-salun kesukaan anda. Rawatan ini seeloknya dilakukan setiap 2 hingga 4 minggu sekali untuk hasil terbaik. Produk yang digunakan untuk rawatan ini juga mestilah sesuai dengan rambut dan kulit kepala anda. Selain mendapatkan rambut yang sihat, rawatan ini juga mampu menghilangkan stress.
  • Tips 3: Pastikan rambut benar-benar kering sebelum anda mengenakan tudung. Hal ini penting kerana kelembapan tersebut akan menimbulkan bau yang kurang enak apabila diserap oleh tudung anda. Anda boleh menggunakan hairdryer untuk mempercepatkan proses pengeringan ini tetapi jangan terlalu kuat.
  • Tips 4: Elakkan mengikat rambut anda menggunakan bahan daripada getah dan plastik. Rambut akan mudah rosak dan berbau. Terdapat banyak bahan lain di pasaran sekarang yang boleh digunakan untuk mengikat rambut anda.
  • Tips 5: Pemilihan tudung yang nipis dan boleh menyerap peluh juga dapat membantu menyelesaikan masalah ini. Tudung yang terlalu tebal menyebabkan kepanasan dan perpeluhan lalu terhasilnya bau yang tidak menyenangkan.

Inilah beberapa tips mudah dan wajib diamalkan untuk mendapatkan rambut yang sihat, kuat tanpa bau yang tidak menyenangkan. Lepas ni jangan jadikan masalah-masalah ini sebagai alasan untuk tidak bertudung ya.

LANAFIRA.COM Butik Fesyen Online Muslimah

Untuk wanita yang mementingkan gaya penampilan, aku syorkan korang membeli belah di  LANAFIRA.COM butik online muslimah yang Trendy, Affordable, Quality. Untuk maklumat lanjut boleh layari :

Website : www.lanafira.com
Instagram : http://instagram.com/lanafiraofficial
Fb page : www.facebook.com/lanafiraofficial
Previous
Next Post »

4 Komen

Write Komen
Rabu, September 06, 2017 10:21:00 PTG delete

nice sharing tips tu, mmg sgt berguna tuk yg berhijab d luar sna

Reply
avatar
Auni Afeeqa
AUTHOR
Jumaat, September 08, 2017 11:32:00 PG delete

Cantik dan longgar. Memang sesuai untuk muslimah :)

Reply
avatar
Sabtu, September 09, 2017 8:56:00 PG delete

Thanks sebab share. First time dengar, tapi cantik2 baju dia.

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon