Tahukah Anda? Pulau Ular

Tahukah anda? Pulau Ular


Ada sebuah pulau yang dikenali sebagai Ilha de Queimada Grande atau lebih dikenali sebagai Pulau Ular yang terletak di negara Brazil.


Dipanggil sebagai Pulau Ular kerana terdapat banyak ular berbisa dikawasan ini. Dikatakan terdapat lebih kurang 4000 ular yang berbisa dan boleh menyebabkan kematian manusia dewasa dalam masa satu jam sahaja. 


Populasi ular yang banyak dan tertumpu di kawasan ini disebabkan oleh peningkatan air laut kira kira 11,000 tahun dulu dan ular terperangkap didalam pulau ini. Malah pihak berkuasa Brazil tidak membenarkan sesiapa memasuki pulau ini tanpa kebenaran khas.

Kredit: John Mohamed
Previous
Next Post »

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon