PEMILIK BLOG - WWW.MREENA.COM

Hai, Selamat datang ke blog Reena Sidek.. Blogger yang berasal dari Kuching, Sarawak. Untuk Review dan pengiklanan boleh email di reenasidek@gmail.com

author

Hilangkan Jerawat Belakang Badan

Leave a Comment

Hilangkan Jerawat Belakang Badan


Pernah tak tengok wanita yang ada jerawat di belakang badan? Macam mana nak buat? Ok, bagi yang menghadapi masalah jerawat di belakang badan, anda tidak perlu terus-terusan berasa runsing. Masih ada cara yang mudah dan murah untuk anda menghilangkan jerawat di belakang badan anda. Caranya adalah dengan membuat masker badan dengan menggunakan bahan-bahan semula jadi di samping mengamalkan gaya hidup yang sihat terutama membasmi jerawat yang timbul disebabkan oleh perubahan hormon.

Hilangkan Jerawat Belakang Badan

Cara Hilangkan Jerawat Cara Semulajadi :

Salah satu cara yang paling mudah dilakukan adalah dengan menggunakan putih telur daripada ayam kampung dan mentimun segar. Ramuan-ramuan ini mudah didapati di dalam rumah. Ikuti cara-cara di bawah:

1. Pukul putih telur sehingga berbuih dan ringan.

2. Kisar timun di dalam mesin pengisar sehingga halus.

3. Campurkan kedua-dua bahan dan kacau rata.

4. Sapu rata pada bahagian belakang badan selepas mandi dan sabun dengan menggunakan sabun anti-bakteria.

5. Biarkan sehingga masker kering selama 30 minit.

6. Setelah kering, bersihkan sisa masker dengan tuala yang dicelup air suam.

7. Amalkan dua hingga tiga kali seminggu sehingga mendapat hasil seperti yang dikehendaki.


Jom Hilangkan Jerawat Belakang Badan

Mengamalkan penggunaan masker dari putih telur dan timun tidak akan berhasil andai anda sendiri gagal menerapkan gaya hidup yang sihat dan bersih. Jangan lupa amalkan juga tip seperti di bawah:

1. Kerap mandi bagi menghilangkan kesan peluh dan kotoran pada badan.

2. Gunakan sabun anti-bakteria yang sesuai dengan kulit anda.

3. Kerap menukar pakaian dalam, minimum sehari sekali agar tubuh bebas daripada kesan peluh, kotoran dan bakteria.

4. Jika badan kerap berpeluh, pastikan juga baju kerap ditukar.

5. Pilih pakaian yang diperbuat daripada bahan-bahan yang sejuk dan menyerap peluh dengan baik terutama apabila anda memiliki jerawat baru yang sedang merebak di belakang badan.

6. Apabila mencuci rambut, sebaiknya halakan rambut ke depan terutama ketika membersihkan sisa syampu pada rambut. Bahan kimia yang terdapat pada syampu dikhuatiri boleh memburukkan lagi masalah jerawat di belakang badan anda.

7. Ketika jerawat di belakang badan telah kering dan bersih, amalkan juga skrub di belakang badan atau pengelupasan kulit secara teratur. Hal ini bagi mengikis dan membuang sel-sel kulit mati yang berkemungkinan masih ada pada belakang badan dan punggung.

8. Pastikan juga jika anda menggunakan perapi rambut selepas bersyampu dilakukan seperti cara yang sama seperti bersyampu.
Read More

Jadual Penuh Perlawanan Liga Super 2017

Leave a Comment

Jadual Penuh Perlawanan Liga Super 2017


Ada apa dengan Bola.. bagi yang tak minat bola, Jadual ni tak penting kan.. hahaha.. macam aku. Aku tak minat bola tapi kalau negeri Sarawak main, aku akan sokong.. Korang yang tak minat bole macam tu jugakan.. mesti akan sokong negeri sendirikan..hehehe..

Bagi yang minat bola, jadual perlawanan Liga Super ni penting.. Dapat 'SAVE THE DATE'.. tengok live di stadium atau lepak di kedai mamak, tonton ramai-ramai.. 

Jom tengok jadual penuh perlawanan Liga Super 2017.
Good Luck dan All the best untuk semua team.. 























Kredit Gambar : FB Football Channel Kelantan
Read More

Khasiat Tersembunyi Air Kelapa

Leave a Comment

Khasiat Tersembunyi Air Kelapa


Khasiat Tersembunyi Air Kelapa

Sesiapa saja pasti menggemari air kelapa. Namun, air kelapa lebih popular menerusi rasanya yang ringan, mampu melegakan dahaga dan menyejukkan badan. Tetapi tidak ramai yang tahu khasiat tersembunyi air kelapa dari segi kesihatan dan kecantikan.


1. Membantu mengurangkan berat badan
  • Memandangkan air kelapa mengandungi lemak yang sangat rendah maka pengambilan yang banyak bukanlah satu masalah untuk anda yang mengamalkan diet. Malah, air kelapa membantu meningkatkan selera makan dan mengenyangkan kerana kaya dengan khasiat semulajadi.

2. Membantu menyihatkan kulit bermasalah
  • Bagi anda yang mempunyai kulit bermasalah seperti jerawat, parut dan gatal kemerahan, membasuh kulit dengan air kelapa bertindak membantu merawat dan melembapkan kulit. Hal ini terbukti apabila kebanyakan produk seperti krim wajah, syampu, perapi dan losen badan mengandungi ekstrak kelapa dikatakan lebih berkesan.

3. Merawat perut yang kurang selesa
  • Setiap kali anda berdepan dengan masalah perut, meminum air kelapa membantu memberi keselesaan pada perut. Air kelapa dikatakan boleh menggantikan cecair yang hilang dari tubuh akibat kekerapan kencing dan muntah.

4. Membantu mengatasi pedih hulu hati
  • Kandungan serat yang tinggi di dalam air kelapa mampu mengelak masalah kurang hadam dan membantu mengurangkan masalah 'acid reflux'.Air kelapa mampu memberi rasa lega pada perut.

5. Tingkat hidrasi tubuh
  • Air kelapa dikatakan sangat berkesan untuk menghidrat tubuh badan lebih-lebih lagi selepas bersukan dan dijadikan minuman tenaga. Ketika bersukan, tubuh badan kehilangan banyak cecair dan mineral. Air kelapa menjadi pengganti cecair yang baik kerana mengandungi 284 mg potasium dan 5 mg gula semulajadi lebih baik berbanding minuman tenaga yang biasa diambil.

6. Mengurangkan tekanan darah
  • Kandungan elektrolit yang tidak seimbang boleh mengakibatkan tekanan darah tinggi berbanding air kelapa yang mengandungi kandungan yang sangat mencukupi yang diperlukan oleh tubuh badan. Anda disarankan untuk mengambil air kelapa setiap permulaan hari untuk mengimbangi elektrolit.

7. Kaya dengan nutrisi
  • Berbeza dengan minuman tenaga yang terdapat di pasaran, air kelapa mengandungi lima elektrolit penting di dalam badan termasuk kalsium, magnesium, fosforus, kalium dan natrium. Disebabkan kandungannya yang unik, air kelapa bukan saja boleh dinikmati tetapi juga boleh digunakan untuk perubatan.

8. Serasi dengan darah manusia
  • Memandangkan air kelapa merupakan isotonik kepada plasma manusia, air kelapa boleh digunakan di dalam kecemasan kerana boleh mempercepatkan penghidratan semula dalam badan. Air kelapa sering menjadi penyelamat nyawa manusia di negara dunia ketiga.

Selepas ini, anda tidak perlu lagi risau dengan mengambil kira kekerapan minum air kelapa kerana ia tidaklah memudaratkan sebaliknya mendatangkan kebaikan. Mencari air kelapa di saat cuaca sedang panas membahang pun menarik juga. Jom!
Read More

COD Biobax Cool Theraphy di Kuching

Leave a Comment

COD Biobax di Kuching


COD Biobax Cool Theraphy di Kuching

Assalamualaikum warga Kuching, Sarawak. Reen nak kongsi sesuatu yang baik untuk korang iaitu BIOBAX COOL THERAPHY.. Spray Biobax ni memang MAGIC tau kerana mampu melegakan kesakitan seawal 3 minit.. 

Apa itu Biobax Cool Theraphy?
Biobax Cool Therapy merupakan satu produk spray terapi untuk mengurangkan sakit belakang dan sakit pinggang (Sesuai untuk ibu mengandung, ibu dan ayah yang selalu mengadu sakit-sakit)

Hanya spray saja di bahagian sakit, kesannya boleh dirasai seawal 3 minit. Jika digunakan secara berterusan, insyaAllah sakit tersebut boleh sembuh. Yang bestnya, spray ini tidak panas seperti minyak angin di luar sana. Ianya ada efek sejuk dan nyaman sangat lepas kita pakai.

Ramai yang dah mula jatuh cinta dengan Biobax Cool Therapy. Ianya sangat senang untuk digunakan dan senang untuk dibawa ke mana-mana.

Kelebihan Biobax Cool Theraphy
  • Melegakan lenguh leher & sendi 
  • Segera melegakan sakit belakang dengan kesan sejuk 
  • Tahan sehingga 5 jam 
  • Melancarkan peredaran darah 
  • Membantu melegakan lenguh bahu & leher 
  • Terbukti berkesan untuk kelegaan belakang 
  • Sesuai untuk melegakan selsema & resdung 
  • Tidak Panas – Ada kesan sejuk yang sangat selesa selepas dipakai. 
  • Tidak Bau Ubat – Bau segar yang menenangkan fikiran. 
  • Molekul Sangat Halus – Senang meresap ke dalam kulit. 
  • Tidak melekit – Selesa untuk dipakai. 
  • Senang digunakan – Hanya spray saja di bahagian sakit. 
  • Ada kelulusan KKM – Dijamin selamat untuk digunakan. (NOT151103971K) 
  • Kesan Segera – Kesan akan dirasai sepantas 60 saat saja.Biobax boleh digunakan 500 kali semburan iaitu tahan lebih 3 bulan untuk penggunaan yang konsisten 3 kali sehari..

CARA PENGGUNAAN
Terdapat 2 cara menggunakan Spray Biobax :
  • Spray direct ke bahagian mana yang sakit (contoh: belakang, pinggang, atau lutut) Lepas tu gosok2 selama 1 minit sahaja.. selepas tu, hidu tangan anda dengan menarik nafas panjang-panjang. Anda akan dapat rasa fresh yang amat sangat.
  • Atau.. cara kedua, spray dulu di tapak tangan dan sapu di bahagian sakit sambik buat urutan lembut. Lepas tu, hidu tangan anda dengan menarik nafas panjang-panjang. Anda akan dapat rasa fresh yang amat sangat.

COD Biobax di Kuching
Ada berita gembira untuk korang. Biobax boleh COD di KUCHING... Alhamdulillah, korang yang tinggal di kawasan Kuching boleh terus order kat Reen, whatsap 010-5255601

COD Biobax Cool Theraphy di Kuching

COD Biobax Cool Theraphy di Kuching

COD Biobax Cool Theraphy di Kuching

COD Biobax Cool Theraphy di Kuching
Testimoni Pengguna 

Harga?
Harga 1 botol Biobax ialah RM85
Beli 2 botol Biobax ialah RM160

1 botol Biobax (50ml) boleh guna sehingga 500 semburan atau bertahan selama 3 bulan (bergantung kepada penggunaan)

COD KUCHING & Penghantaran seluruh Malaysia
📞010-5255601 (Reena)


Read More
Previous PostCatatan Lama Laman utama
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...