Ombak Rindu : Novel VS Filem

Aku ada baca satu entry dari Wanie...
Tentang OMBAK RINDU yang akan di tayangkan pada 1 Dis 2011...
Aku pun x saba nak tengok filem ni...
Antara Novel dan Filem... korang rasa yang mana lagi BEST???
Novel Ombak Rindu... semua org tahu Best.... Aku pun kata novel tu best...
 Filem Ombak Rindu??? Semuanya akan terjawab pada 1 Disember nanti bila filem ni di tayangkan di pawagam...

Ombak Rindu - Alaf 21



Bila tengok trailer ombak rindu ni... lagilah x saba nak tengok....
Macam best jer kan...


Korang dengar pulak OST ni... nama lagu ni sama dgn nama novel... OMBAK RINDU nyanyian Hafiz dan Adira... Lirik Lagu Ombak Rindu



Untuk pengetahuan korang.... novel Ombak Rindu ni ada kesinambungannya...

Cinta...Tiada Akhirnya
Cover warna biru.. memang cover asal novel... yang tengah pula cover baru dan cover warna kuning pulak kompilasi dua novel...
(Novel DURI pun best jgak)


Cinta...Tiada Akhirnya - INTENS


Satu lagi ni kesinambungan Ombak Rindu dan Cinta...Tiada Akhirnya  :
Rindu Cintaku
Ni dia cover lama dan cover baru novel...
Rindu Cintaku - INTENS


Novel Rindu Cintaku ni... aku dah baca.. tu pun sewa sbb x jumpa...
Sekarang ni pun tengah cari lagi... nak baca lagi.... dan simpan buat koleksi...


***Sebelum tengok wayang nanti aku nak bawa tisu banyak2... mesti sedih huhuhu... harap2 film ni x mengecewakan...***
Previous
Next Post »

4 Komen

Write Komen
masz86
AUTHOR
Isnin, November 14, 2011 3:41:00 PTG delete

@sue zainun Sbb tu nak tengok bila dah keluar nak... :D

Reply
avatar
Kancil 8349
AUTHOR
Isnin, November 14, 2011 4:23:00 PTG delete

kancil kenal novel ombak rindu pada tahun 2002...best ceritanya dan sekarang difilemkan..namun ia berbeza sangat...tapi itulah filem...

Reply
avatar
masz86
AUTHOR
Selasa, November 15, 2011 9:00:00 PG delete

@Kancil 8349 Sy kenal novel ombak rindu ni pulak melalui kazen...

Bila sesebuah novel dilakonkan... mesti sangat berbeza...kita dpt lihat dr novel yg dilakonkan sebelum ni spt Kasih yg suci, Ayat2 cinta...

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon