Tutorial : ShoutMix @ ShoutBox

Bagi sesiapa yang ingin membuat
SHOUTMIX @ SHOUTBOX
di blog...
Korong ikutlah langkah demi langkah yang ditunjukkan

korang KLIK CREATE SHOTBOX dulu...


Langkah 2 : Isikan yang no.1 - 5..
 klik terms of service...
Pastikan dahulu apa yang korang tulis tu betul... 
Pastu baru korang klik CONTINUE.


Langkah 3 : Lepas daftar baru korang SIGN IN.
Sebelum tu.. pastikan korang buka dulu email korang...
Baru korang sign in.....
Masukkan Shoutbox ID dan password yang korang guna untuk daftar tadi...

Langkah 4 : Korang klik Style & Colors

Langkah 5 : Korang ubah la ikut apa yang korang suka...
 Di Template, Text, General dan Input...


Korang boleh klik Review untuk tengok hasil yang korang buat...
Kalau korang dah rasa korang puas dengan apa yang korang buat...
Barulah korang klik SAVE SETTING
lepas tu... klik Back To Setting 



Langkah 6 : Klik Customize size 
\/

\/

Korang boleh ubah Width dan Height mengikut kesesuaian di blog korang...
Pastu... korang copy 'n' paste je kat blog...

Langkah 7 : Cara nak masukkan ke blog...

Log in > Design > Add A Gadget > HTML/Javascript
Masukkan code SHOUTMIX dalam tu...

SIAP.....

Update : Perkhidmatan SHOUTMIX secara percuma telah di tamatkan...
Previous
Next Post »

2 Komen

Write Komen
sue zainun
AUTHOR
Jumaat, November 11, 2011 1:28:00 PTG delete

senang kan kalau ada shoutmix nih..:)

Reply
avatar
masz86
AUTHOR
Jumaat, November 11, 2011 3:10:00 PTG delete

@sue zainun betul tu kak... senang nak berinteraksi dgn blogger2 lain... ::)

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon