Sudoku :D

Jom main sudoku...
Aku tengok boring dok sorang2 ni...
Layan jer laa sudoku ni...





Supplied by Sudoku

Kalau korang rasa nak main...  Jom laa main sama...


CARA NAK MAIN :
Ok.. ni cara yg aku faham dlm permainan sudoku ni...
Sbb aku pun tak berapa pandai sangat nak main ni..
Mungkin ada yg lebih terer kat luar sana...  Boleh tunjuk ajar kan... :D
Apa yang aku paham setiap kotak, baris menegak dan melintang akan terdapat nombor 1 hingga 9
Dan setiap nombor tu TAK AKAN berada bersama...
Contohnya... korang cuba tengok kotak warna hijau, kuning dan biru tu...
Dalam kotak hijau tu ada no1-9 yg tp nombor tu tak berulang dalam satu baris...
Dalam kotak kuning dan biru pun tak de nombor yg bertembung...
Faham tak... tu jer yg aku faham...
Maaf yer... kalau penerangan aku makin mengelirukan korang...
Sebab aku nak terang pun aku tak berapa nak pandai... hehehe


Selamat mencuba... :D
Previous
Next Post »

13 Komen

Write Komen
Yana Libra
AUTHOR
Selasa, Februari 21, 2012 3:38:00 PTG delete

Tak reti sangat main sudoku ni..hehe~~

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Selasa, Februari 21, 2012 3:38:00 PTG delete

Cik Nur tak pandailah main Sudoku ni.. Masz ajarkan.. :)

hehehe

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Selasa, Februari 21, 2012 3:39:00 PTG delete

@Yana Librahehehe... sy pun pandai sikit jer... tu pun yg easy jer..

Reply
avatar
cIk JanNah
AUTHOR
Selasa, Februari 21, 2012 4:42:00 PTG delete

jannah tak expert sgt. tapi pandai lah sikit2 main sudoku nie. hehe

Reply
avatar
Chenal
AUTHOR
Selasa, Februari 21, 2012 5:18:00 PTG delete

biaso main..sket gik nak masok level advance! hehe
bagus utk latih minda kito!
lamak x maen sudoku

Reply
avatar
Yumida
AUTHOR
Selasa, Februari 21, 2012 5:32:00 PTG delete

bgs sodoku ya k soh cepat ngira

Reply
avatar
Yumida
AUTHOR
Selasa, Februari 21, 2012 6:34:00 PTG delete

dear...mek tag ktk:

http://umikasum.blogspot.com/2012/02/nak-doodle-secomel-ni-meh-ler-klik-sini.html

Reply
avatar
Deru Ombak
AUTHOR
Selasa, Februari 21, 2012 7:06:00 PTG delete

Masz..
Anty beli buku dia.. Asik isi padam, isi padam, sampai subuh.. Haha..

Reply
avatar
AmirFX
AUTHOR
Selasa, Februari 21, 2012 7:20:00 PTG delete

Senang jak ya... Kmk salu men tok time nunggu bas.. Bes.. K munuh masa... :D

Reply
avatar
dyabunga
AUTHOR
Selasa, Februari 21, 2012 10:04:00 PTG delete

dya suka giler main sudoku ni..selagi tak dpt selagi tu berpikir..haha

Reply
avatar
Selasa, Februari 21, 2012 10:48:00 PTG delete

saya sangat suka main sudoku!!! hehheheheee thanks 4 sharing..

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon