Tak Suka Pedas!!!


Itulah aku...
TAK SUKA PEDAS...
Aku memang tak suka makan makanan yang pedas...
Selalunya bila aku masak... 
Makanan yg aku buat memang tak pedas...
Kadang2 tu bila aku kata ada rasa pedas...
Mesti org yg makan makanan yg sama akan kata "TAK PEDAS"
Soalan yg lazim aku soal bila nak makan sesuatu makanan tu mesti...
"PEDAS TAK???
Hehehehe... 

Bila makan kat gerai... kalau aku 'ter'order makanan pedas...
Aku takkan makan... 
Membazir jerkan... huhuhu...
Taklah... bila dah tak makan aku suruh bungkus jer...
Balik rumah adik-beradik aku yg makan...

Oleh kerana tak biasa makan pedas...
Bila makan walaupun dalam kuantiti yg sikit aku mesti selsema...
Rasa meleleh jer hingus kat idong ni...
Lepas tu muka aku merah... sbb tak tahan pedas...
Paling aku tak suka... aku rasa saiz bibir aku besar...
Bila tengok cermin.... normal jer saiz bibir aku... 
Dan kuantiti air yg aku minum lebih banyak dari biasa...

Rugi ke aku tak pandai makan makanan yg pedas???
Bagi aku setiap org ada citarasa sendiri...
Lain org... lain citarasanya...
Betul tak???
Previous
Next Post »

18 Komen

Write Komen
Tentang Kita
AUTHOR
Khamis, Mac 29, 2012 2:18:00 PTG delete

kita sama la....saya pun x suka makan masakan yg pedas...

Reply
avatar
MaryaYusof
AUTHOR
Khamis, Mac 29, 2012 2:20:00 PTG delete

As salam Masz,

Pelik lak, first time akak jumpa org xsuka pedas...serius! Maybe akak org N9 kot...dikellilingi org yg suka pedas...heheee... Dah xsuka nak buat mcmana kan...hikhikhik ;)

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Khamis, Mac 29, 2012 2:29:00 PTG delete

Waalaikumsalam...
hehehe... sy tak tahan makan pedas kak...
kalau makan sekadar takat rasa tu boleh lagi... tp kena sediakan air yg banyak... ;p

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Khamis, Mac 29, 2012 2:41:00 PTG delete

betul tu, tapi selalunya bila kita tak suka sesuatu, mungkin pasangan kita nanti sgt suka dengan menda yg kita tak suka, contohnya, mas xmkn pedaskan..? mana tahu, bakal suami mas nanti mmg gila2 suka pedas..

selalunya blawan...cm sepupu nur, dia xmkn ikan sungai, tapi tunang dia, mmg pengemar ikn sungai... hehehe

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Khamis, Mac 29, 2012 3:04:00 PTG delete

hehehe... mak sy selalu kata...
macam manalah keadaan sy nanti kalau dpt pasangan yg suka pedas...

Reply
avatar
Khamis, Mac 29, 2012 3:24:00 PTG delete

suka masakan pedas tp sbnrnya tak tahan bila makan..huhu

Reply
avatar
zifyzaza
AUTHOR
Khamis, Mac 29, 2012 4:13:00 PTG delete

makan makanan pedas la syok.. bawu rasa MAKAN! hahaahahahahahahaaa

Reply
avatar
Yana Libra
AUTHOR
Khamis, Mac 29, 2012 4:17:00 PTG delete

saya suka makanan pedas..hehe~

Reply
avatar
shaFazie
AUTHOR
Khamis, Mac 29, 2012 4:30:00 PTG delete

azie suke pedas..tapi kdg2 tu tahan gak

Reply
avatar
UniMeOw
AUTHOR
Khamis, Mac 29, 2012 4:35:00 PTG delete

uni suka mkn pedas,,tp x thn pedas..lg pelik!

baek x suka terus kalo dh xthn 2 kan..hik3...

Reply
avatar
Khamis, Mac 29, 2012 5:10:00 PTG delete

Fiza lak suka makanan pedas..baru selera makan..hihi..dah biasa kot makan pedas sebab tu suke pedas ^__^

Reply
avatar
Yumida
AUTHOR
Khamis, Mac 29, 2012 5:46:00 PTG delete

ooo...xpat la ktk begerek ngn org semenanjung tok..hihi..org malaya suka mkn pedas..org swak n sabah kurang mkn pedas...kmk mun dh lmk x mkn pedas alu nk ke jamban ajak...

Reply
avatar
Deru Ombak
AUTHOR
Khamis, Mac 29, 2012 5:56:00 PTG delete

X mkn pedas ya Masz ...

Kalau tak biasa jgn mkn.. Nanti sakit perut pulak..

Anty pulak, kalau tak hot n spicy,, x selera.. :)

Reply
avatar
Khamis, Mac 29, 2012 6:14:00 PTG delete

is pun xmakan pedas... kita serupa (^____^)

Reply
avatar
AmirFX
AUTHOR
Khamis, Mac 29, 2012 8:02:00 PTG delete

Setuju2... Setiap org citarasa berbeda.. Ktk kedak adik and 2 orang kawan bait kmk.. Sekpat makan nak pedas.. Boleh geng takrang.. haha..

Reply
avatar
QasehSuci
AUTHOR
Khamis, Mac 29, 2012 8:33:00 PTG delete

Ala...Qaseh suka mkn pedas...boleh diaktakan klu x pedas rasa cm x best jer mkn...hihihi

Reply
avatar
Salwa
AUTHOR
Khamis, Mac 29, 2012 8:51:00 PTG delete

Ada kawan I sorang tu pun tak makan benda pedas. Nak masak tuk dia nanti kompem kena blajar masakan kurang pedas. hehe.

Salam perkenalan...dari segmen Naz. Terima kasih singgah blog I. :)

Reply
avatar
Nazayiena
AUTHOR
Jumaat, Mac 30, 2012 10:06:00 PG delete

Suka juak mkn pedas tp mun dah terlebih pedas ya siklah mkn....

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon