Tutorial : Butang Reply (Threaded Comment)


Tuto ni... atas permintaan Cik Nur...
Semoga tuto ni mudah difahami dan dapat membantu korang...

CARA 1 :

Mula korang tukar dulu INTERFACE blog korang... @ UPGRADE now...


Korang ikut step kat atas tu... kemudian klik SETTING...


Lepas tu... klik OTHER...
ALL BLOG FEED tu korang klik FULL


Kemudian klik POST AND COMMENT...
Ni PENTING... COMMENT LOCATION... korang mesti klik EMBEDDED...
Kalau korang selain daripada Embedded kemungkinan besar tak menjadi...

Lepas tu SELESAI... korang boleh tengok hasilnya...
Hasilnya akan seperti gambar kat bawah...
Korang dpt membalas sesuatu komen di bawah komen...



Ok... sekiranya korang tak biasa atau tak selesa menggunakan Interface baru...
Korang boleh menukar semula kepada interface yg asal...
Korang ikut step kat atas jer.... selesai... :)
TQ

p/s : Threaded comment ni hanya sesuai untuk blog yang menggunakan template dari template design...


UPDATE :
CARA 2 :
Ni pula dari old interface...
Mula korang klik SETTING

Lepas tu klik COMMENTS... korang ikut step kat bawah... lepas tu SAVE

Kemudian... korang Klik SITE SETTING....
ALLOW BLOG FEEDS tu korang letak FULL...
Lepas tu SAVE...

SELESAI... CUBA TENGOK HASILNYA....
Previous
Next Post »

21 Komen

Write Komen
Tentang Kita
AUTHOR
Khamis, Mac 15, 2012 10:36:00 PG delete Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
avatar
Tentang Kita
AUTHOR
Khamis, Mac 15, 2012 10:38:00 PG delete

terima kasih ...suka sgt...akhirnya berhasil...tq so much..mmmuuaahhh

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Khamis, Mac 15, 2012 11:12:00 PG delete

Tq masss.. :)
menjadi dah pun..! bestnya..!!!!!

Reply
avatar
!eDa
AUTHOR
Khamis, Mac 15, 2012 11:13:00 PG delete

KNP SY XDPT BUAT..DAH IKUT STEPS DI ATAS...PELIK BTUL R...

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Khamis, Mac 15, 2012 11:25:00 PG delete

oohh... mungkin template blog kot... sbb tutorial ni hanya sesuai untuk template design... template yg disediakan oleh blogger sendiri...

Reply
avatar
Bui Junaidi
AUTHOR
Khamis, Mac 15, 2012 11:52:00 PG delete

KMK MPUN X TAUK CMNEY NK NGATO NYA MASZ
KALI NYA PESEN BILA MAKEY STYLE KOMEN CAMTOK NAK

MULA2 ANGOL JUAK KMK NANGGA,TP NEKTOK KMK IGNORE AJAK DAH..
JANJI ORG BOLEH DTG KOMEN NAK OWH..*_*

Reply
avatar
Style Me Up
AUTHOR
Khamis, Mac 15, 2012 1:28:00 PTG delete

ohhh, mcm ni rupenye nak wtnyer...senang je. lepas ni nak try lah.

Reply
avatar
cIk JanNah
AUTHOR
Khamis, Mac 15, 2012 4:32:00 PTG delete

senang nak komen back kan? tapi jannah lebih suka popup window. boleh tak buat?

Reply
avatar
Yumida
AUTHOR
Khamis, Mac 15, 2012 5:49:00 PTG delete

kmk bok molah last week ya tek..tp follower mek mdh lambat nk loading..nk sent komen..so mek guna pop up jak...tp best hooo mun ada kotak reply ya..cam kemas jak

Reply
avatar
Arina Shamsul
AUTHOR
Khamis, Mac 15, 2012 8:06:00 PTG delete

tutorial yang baik dear:)..teruskan memberi ilmu yang bermanfaat :)

Reply
avatar
dyabunga
AUTHOR
Khamis, Mac 15, 2012 9:30:00 PTG delete

dya suka..dya dah cuba..:D

Reply
avatar
Khamis, Mac 15, 2012 10:14:00 PTG delete

yei2!dah lama nak buat reply komen..baru menjadi!hehe..selama ni try cuba yg guna kod xjd..thanks mas!;)

Reply
avatar
Pka Rahim
AUTHOR
Khamis, Mac 15, 2012 10:51:00 PTG delete

jemput join segmen pka

http://pkaemerald.blogspot.com/2012/03/pka-rahim-segmen-rakan-blogger-saya.html

tq :)

Reply
avatar
Cikgu Ma
AUTHOR
Khamis, Mac 15, 2012 10:51:00 PTG delete

macam2 versi kan reply komen ni yea^_^

Reply
avatar
Eppy Naza
AUTHOR
Jumaat, Mac 16, 2012 12:56:00 PG delete

bruk tauk tuto tk..berguna juak..thanks,k?apa2pun,berambeh lh ke blog kmk yg xsberapa n poskn komen..ney tauk membantu dlm dunia blogger tk..

EPPY : UNTITLED JOURNAL | JURNAL TANPA NAMA
http://eppy25.blogspot.com/

Reply
avatar
M@W@R Q@SeH
AUTHOR
Jumaat, Mac 16, 2012 2:27:00 PTG delete

terima kasih ye...dh buat dh link ni cik nur yg bagi :)

Reply
avatar
Isnin, April 02, 2012 11:28:00 PG delete

slm..nk wat tuto ni kena upgrade new look dulu ke?? sbb xde pun word ubah interface tu kat dashboard sy...

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Isnin, April 02, 2012 12:13:00 PTG delete

ohh... ok sy update balik tuto ni guna old interface...

Reply
avatar
Isnin, April 02, 2012 12:36:00 PTG delete

owh ok...thanks... nnti deqla try.... :)

Reply
avatar
kak siti
AUTHOR
Rabu, Oktober 03, 2012 6:00:00 PTG delete

saya masih tak menjadi laa....:(

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon