Golden Churn Butter # Halal



Tahun lepas heboh dgn isu butter ni...
Tak halal lah... ada dna b*b*lah...
Pengguna pun ragu2...
Dan hari ni GOLDEN CHURN BUTTER ni...
Telah di SAH kan HALAL...

Nak tahu lebih lanjut KLIK SINI DAN SINI...

p/s : raya thn ni nak guna butter ni...
kembali seperti thn sebelumnya...

Previous
Next Post »

7 Komen

Write Komen
Queenie
AUTHOR
Jumaat, Mei 04, 2012 1:08:00 PTG delete

nanti dah puas makan, cakap tak halal balik....

dari kecik mmg guna butter ni utk wat tart nenas, sapu kat roti, dah mendarah daging, geram dan marah bila akhirnya dikatakan tak halal, pastu halal pastu tak halal, pastu halal...

nak sampai bila camni?

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Jumaat, Mei 04, 2012 1:27:00 PTG delete

@ Queenie : mejority org sarawak memang guna butter ni buat kek lapis... bila ada isu halal ni... byk pengusaha terpaksa menukar butter...
harap lepas ni tak de lagi isu yg akan timbul...

@ Kak Bui : yalah kak... mintak2 sik ada isu lain timbul... thn tok boleh lah... makey balit mentega tong tok k polah kuih... :)

Reply
avatar
Khairunnisa'
AUTHOR
Jumaat, Mei 04, 2012 1:54:00 PTG delete

Betul kata Queenie. Fed up bila ada orang main-mainkan isu ni.

Nisa'

Reply
avatar
teratak hati
AUTHOR
Jumaat, Mei 04, 2012 3:14:00 PTG delete

tak pernah guna butter ni..

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Jumaat, Mei 04, 2012 4:02:00 PTG delete

@ Khairunnisa' : sy pun setuju tu... harap2 selepas ni isu halal atau tak ni jgn dimain2kan lagi...

@ teratak hati : butter ni memang sedap utk buat kek lapis... family sy memang guna butter ni buat kek lapis sebelum ni... tp bila ada isu tak halal tu... kitorang berhenti guna... mungkin lepas ni akan guna butter balik...

Reply
avatar
Yana Libra
AUTHOR
Jumaat, Mei 04, 2012 5:38:00 PTG delete

check kat website jakim je kalau ade tak tak pasti lagi..lagi sahih kan~ :)

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon