Sibok Buat Manit...

Fuhhhh... tak terasa majlis kazen aku tu dah nak dekat...
Minggu ni... memang bz giler....
Waktu majlis kazen aku tu nanti...
Kitorang buat Majlis Khatamal Al-Quran jugak....
So... tiap2 malam budak2 yg nak khatamal al-quran
di suruh berlatih... membetulkan bacaan...

Aku pulak dok sibok buat manit dari hari Sabtu...
Sambung buat lagi hari ni kat opis...
Yang kat leher baju kuring tu memang dah sedia ada waktu beli....
Aku cuma nak tambah manit pada bahagian renda tu... kat bawah baju kurung tu...
Tudung pun aku tambah manit jugak...
Manit putih kat tudung tu memang dah ada...
Aku cuma tambah manit hitam dan labuci...
Nak kata pandai... tak lah jugak...
Tapi boleh lah sikit2...
Kalau setakat nak buat manit kat baju sendiri...



p/s : Kak Dieyna, semple cheese yg akak pos tu dah sampai hari Jumaat...
Terima Kasih kak...

Previous
Next Post »

27 Komen

Write Komen
Misz Mieza
AUTHOR
Isnin, Jun 11, 2012 10:16:00 PG delete

Lama da tak jahit manik.. Bila la nak datang mood rajin jahit manik balik nih.. Haih.. -.-

Reply
avatar
Deru Ombak
AUTHOR
Isnin, Jun 11, 2012 10:16:00 PG delete

Masz.. Org Sarawak mmg sgt mahir dalam seni Manit kan.

Reply
avatar
Nyue
AUTHOR
Isnin, Jun 11, 2012 10:17:00 PG delete

wahhh..nty minta masz buat manik kat nyue...nyue malas..hehehe....

Reply
avatar
Isnin, Jun 11, 2012 12:14:00 PTG delete

pandainye! tgn kite keras..tak reti nak jahit2 ni..hiks :p

Reply
avatar
BERT
AUTHOR
Isnin, Jun 11, 2012 12:22:00 PTG delete

pandainya jait manit.. ada mmber siap buat biz lagi.. kita takde bakat la pulok hehe

Reply
avatar
izan mama mia
AUTHOR
Isnin, Jun 11, 2012 12:26:00 PTG delete

rajin betul...akak rasa cam malas sbb asyik dok berebut ngan mia jer...

Reply
avatar
Yana Libra
AUTHOR
Isnin, Jun 11, 2012 12:49:00 PTG delete

saya tak pandai jahit benda ni..huhu~~ :p

Reply
avatar
Bui Junaidi
AUTHOR
Isnin, Jun 11, 2012 1:21:00 PTG delete

WASEH..RAYA TOK KMK NK NEMPAH NGAN KTK JAK MASZ..

Reply
avatar
aizamia3
AUTHOR
Isnin, Jun 11, 2012 1:39:00 PTG delete

takde bakat ke arah tu..

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Isnin, Jun 11, 2012 1:58:00 PTG delete

wah...tentu bz lepas ni.. nur hari tu pun xmenang tangan mguruskan segala persiapan perkhawinan sepupu..dari sebesar2 pelamin hingga sekecil2 pekara nur uruskan..

mmg penattt..! lepas ni xnak dah uruskan majlis org kawin..huhuhu

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
Isnin, Jun 11, 2012 2:07:00 PTG delete

a'aa kan, kalu setakat baju sendiri oklah kan.. :-)

dulu akak sblm kawen rajin gak jahit2 ni tp skrg mls.. heheh

Reply
avatar
Isnin, Jun 11, 2012 2:44:00 PTG delete

cantik.. pandai betul ye jahit manik2 ni

Reply
avatar
Yumida
AUTHOR
Isnin, Jun 11, 2012 2:49:00 PTG delete

kacak hasil tgn ktk ya sis...x lmk gik raya..dh terasa aura singgah sitok...

Reply
avatar
Salwa
AUTHOR
Isnin, Jun 11, 2012 3:15:00 PTG delete

Best kan jahit manik. :) Tau tak kat mana jual manik murah? U selalu beli kat mana ey.

Reply
avatar
Wanieys
AUTHOR
Isnin, Jun 11, 2012 3:17:00 PTG delete

wahhh mas pandai jahit manik...rajin la mas ni heheee

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
Isnin, Jun 11, 2012 3:29:00 PTG delete

pandai mas jahit manik ye. cantik. kalo cik na mesti juling mata. :)

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Isnin, Jun 11, 2012 3:50:00 PTG delete

@Salwa kat kat bandar kuching ni byk tempat... Fah Company kat belaknag e-mart... kat india street pun ada gak...

Reply
avatar
fizafantagirO
AUTHOR
Isnin, Jun 11, 2012 4:08:00 PTG delete

wahh pandai ye masz jahit manik ;)

Reply
avatar
Tinta Lana
AUTHOR
Isnin, Jun 11, 2012 6:55:00 PTG delete

Salam. masz, dapat menjahit manik tuk baju sndri pun dah ckup baik dah masz :)

Kita pun, nak belajor menjahit manik gak la,hihihi. Seronok plak tgk, aritu smpt blajo dari makcik..tpi lupa sudah.. T____T adehhh.

Reply
avatar
eVa
AUTHOR
Isnin, Jun 11, 2012 9:13:00 PTG delete

wah senang ktk pande buat manit.. mun tdg kah shawl best skati kta nak engkah manit..

Reply
avatar
9n0L4
AUTHOR
Isnin, Jun 11, 2012 11:32:00 PTG delete

wahhhhhhh.pandai jahit manik ehhhhh. :)

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon